Apie tai pasakoja specialusis Ukrainos kanalo ICTV laidos „Savaitės faktai“ korespondentas Serhijus Kostežas.

„Kelios dešimtys žmonių iš aplinkinių namų bėgo tiesiai į ugnį gelbėti skridusių sraigtasparniu ir darželyje buvusių vaikų. Tai darė eiliniai žmonės, kurie galėjo tiesiog filmuoti įvykį pro aplinkinių namų langus arba pasitraukti į saugesnę vietą. Bet ne, jie puolė į degantį darželį, prisirijo dūmų, bet padarė viską, ką galėjo“, – rašo žurnalistas.

Sraigtasparnio katastrofą savo akimis matė ir elektrikas Vasilijus Naumliukas. S. Kostežas pasakoja, kad pirmomis minutėmis po nelaimės Vasilijus kartu su dar keliais vyrais iš darželio išnešė apie 10 vaikų.

„Dar vieni herojai iš tikrųjų yra ugniagesiai. Pasak liudininkų, jie atvyko vos per kelias minutes ir iškart ėmėsi darbo. Visų, kurie buvo šalia ir kurie atvyko laiku, pastangų rezultatas – tai, kad tarp žuvusiųjų šiandien yra tik vienas vaikas, nors [nukritus sraigtasparniui] jau buvo po 8 valandos ir dvi vaikų grupės jau buvo darželyje“, – pažymi ICTV korespondentas.

„Delfi“ primena, kad sausio 18-osios rytą Brovaruose, Kyjivo srityje, vaikų darželio teritorijoje nukrito sraigtasparnis, kuriuo skrido Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovybė. Žuvo ministras Denisas Monastyrskis, pirmasis ministro pavaduotojas Jevgenijus Jeninas ir valstybės sekretorius Jurijus Lubkovičius. Iš viso, naujausiais duomenimis, žuvo 14 žmonių, tarp jų vienas vaikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)