M. Cavusoglu interviu Vokietijos laikraščiui „Sueddeutsche Zeitung“ sakė: „Klausiau įrašo. Jis buvo nužudytas per septynias minutes. Tai tyčinė žmogžudystė“.

Turkijos ministras pridūrė, kad įraše galima girdėti, kaip koroneris nurodo kitiems klausytis muzikos, kol jis pjausto kūną.

„Galima pasakyti, kad jam patinka tai“, - sakė M. Cavusoglu ir pridūrė, kad „jam patinka pjaustyti žmones. Tai pasibjaurėtina“.

Saudo Arabijos žurnalistas J. Khashoggi spalio 2 d. buvo nužudytas savo šalies konsulate Stambule. Turkijos teigimu, jį nužudė iš Rijado atsiųstas 15-os žudikų būrys, o įsakymas nužudyti J. Khashoggį buvo gautas iš aukščiausių Saudo Arabijos valdžios sluoksnių.

Po nužudymo žurnalisto kūnas buvo supjaustytas į gabalus, palaikai vis dar nebuvo rasti.

J. Khashoggi nuo 2017 metų gyveno JAV ir rašė dienraščiui „The Washington Post“. Jis kritiškai vertino Saudo Arabijos sosto įpėdinį princą.

Turkijos policija pirmadienį atliko kratas šalies šiaurės vakaruose esančiose dviejose vilose, ieškodama nužudyto Saudo Arabijos žurnalisto Jamalo Khashoggi palaikų, paskelbė valstybinė žiniasklaida.

Pareigūnai su apmokytais šunimis ir bepilotėmis skraidyklėmis rytą pradėjo apžiūrėti dviejų aukštų pastatą Jalovos provincijos Termalo rajone, o vėliau kratos buvo pratęstos netoliese esančioje viloje, informavo valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Kriminologai tyrinėjo šulinį Samanli miestelyje esančios pirmos vilos sode pranešė naujienų agentūra. Paviešintose nuotraukose matyti, kad į įvykio vietą atvyko ugniagesių mašinų.

JAV laikraščiui „The Washington Post“ rašydavęs J. Khashoggi, dažnai kritikuodavęs Saudo Arabijos vyriausybę, dingo spalio 2 dieną, įėjęs į į Saudo Arabijos konsulatą Stambule atsiimti santuokai reikalingų dokumentų.

Jo kūnas taip ir nebuvo rastas, o pati žmogžudystė išprovokavo tarptautinės kritikos bangą Rijado atžvilgiu. Turkijos provyriausybinės žiniasklaidos teigimu, palaikai galėjo būti ištirpdyti rūgštyje.

Pirmadienį atliktos kratos buvo surengtos praėjus dviems savaitėms po to, kai turktų dienraštis „Sabah“ pranešė, jog Saudo Arabijos konsulato Stambule iš kanalizacijos vamzdžių paimti mėginiai rodo, kad į kanalizaciją buvo pilama rūgšties.

Turkijos pareigūnai teigia, kad 15 Saudo Arabijos pareigūnų buvo nusiųsti, kad nužudytų 59-erių J. Khashoggi, tačiau Rijadas tikina, kad ši grupė vykdė operaciją be valdžios sutikimo.

Anatolijos naujienų agentūros žiniomis, kai kurie šių įtariamųjų telefonu bendravo su vienu neįvardijamu Saudo Arabijos piliečiu.

Sužinoję apie tokią aplinkybę, pareigūnai nurodė apžiūrėti šio Saudo Arabijos verslininko vilas, pridūrė naujienų agentūra. Skelbiama, kad kai verslininkas telefonu kalbėjosi su įtariamaisiais, jis buvo už Turkijos ribų.

Jalovos gubernatorius Muammer Erolas atsiuntė naujienų agentūrai pareiškimą, kuriame informavo, jog už žmogžudystės tyrimą atsakingas Stambulo prokuroras kiek vėliau paskelbs „reikiamos informacijos“ apie kratų rezultatus.

Anksčiau Stambule buvo apžiūrėtos Saudo Arabijos atstovybė ir generalinio konsulo rezidencija, taip pat netoliese esanti miesto giraitė.