D. Gordonas atsisakė paviešinti šią informaciją jam suteikusius šaltinius, tačiau patikino, kad ji yra teisinga.

„V. Janukovyčius šiuo metu geria. Žinote, dabar jis yra savo viloje Sočyje, kur nesustodamas geria“, - patikino D. Gordonas.

„Tiksliai žinau, kad jam gyvenant prie Maskvos, pas jį buvo atvykęs Rusijos prezidento Vladimiro Putino administracijos vadovas Sergejus Borisovičius Ivanovas. V. Janukovyčius jį pasitiko vilkėdamas chalatą, įkaušęs ir ėmė dalinti S. Ivanovui įsakymus. „Daugiau manęs ten nesiųskite, nes darosi neaišku, kas pas ką svečiuojasi: jis pas mus ar mes pas jį“, - štai tokia, anot D. Gordono, buvo S. Ivanovo reakcija, rašo newsru.com.

„Todėl, kad turbūt net ir į jo galvą atėjo suvokimas, ką jis pridarė istorine prasme“, - samprotavo žurnalistas, įsitikinęs, kad V. Janukovyčius geria dėl jį apėmusios depresijos.

Gandai apie Ukrainos politikų ir Pietryčių Ukrainos lyderių girtavimą per pastaruosius metus sklido jau ne kartą. Pavyzdžiui, pirmieji pranešimai apie V. Janukovyčiaus girtavimus pasirodė jau šių metų vasario mėn., praėjus vos keletui dienų po to, kai jis išvyko iš Ukrainos.

Internetinėje svetainėje globalist.org pateikiama V. Janukovyčiaus atstovės Annos German pateikta informacija, liudijanti, kad V. Janukovyčius šiuo metu yra sunkios būklės, nes „puikiai suvokia, kiek yra pavogęs ir nužudęs nekaltų žmonių“. 

Primename, jog V. Janukovyčius iš Ukrainos pabėgo šių metų vasario pabaigoje, kuomet prieš jo valdymą Kijeve kilę protestai pasiekė kruviną kulminaciją. Valdžią perėmus laikinajam prezidentui Oleksandrui Turčynovui ir premjerui Arsenijui Jaceniukui, Ukrainos pietryčiuose prasidėjo separatistiniai neramumai, o po kovo 16 dieną surengto Krymo „referendumo“ pusiasalį aneksavo Rusija. Gegužės 25 vykusiuose išankstiniuose Ukrainos prezidento rinkimuose nugalėjo verslininkas ir buvęs šalies užsienio reikalų ministras Petro Porošenka. 

V. Janukovyčius ir jo aplinka kaltinami neteisėtai išgabenę į užsienį apie 100 mlrd. dolerių (250 mlrd. litų), gegužę pranešė Ukrainos teisingumo ministras Pavelas Petrenka.

1967 metais dar pilnametystės nesulaukęs V. Janukovyčius buvo pripažintas kaltu dėl muštynių bei plėšikavimo ir buvo pasiųstas į nepilnamečių koloniją. Išleido jį pirma laiko – 1969 metais, o dar po vienerių metų jis už grotų pateko antrą kartą – dėl sumušimo. Anot jo bylos, buvęs prezidentas surengė kruvinas muštynes prie alaus kiosko. Beje, abu teistumai jam greitai buvo panaikinti.