Anot A. Illarionovo, V. Putinas naujai išrinktoje Ukrainos Aukščiausioje Radoje nori sukurti Kremliui lojalią grupę, kuriai tektų užduotis nuversti dabartinį Ukrainos prezidentą Petro Porošenką.

Kaip rašo zn.ua, A. Illarionovas įsitikinęs, kad tarp kandidatų į Radą yra nemažai Kremliui lojalių asmenų, tarp kurių ir demokratų atstovai.

A. Illarionovas teigia, kad V. Putinas siekia sukurti kuo didesnę deputatų grupę, kuri blokuotų darbą Radoje.

Andrejus Illarionovas
Maža to, A. Illarionovas netgi įvardijo tikslų terminą, kurį V. Putinas skyrė P. Porošenkos nuvertimui. Tai padaryti bus siekiama iki 2015 m. pabaigos.

„Dabar Kremlius veikia gudriau, kūrybingiau ir, žinoma, naudoja daug didesnius resursų rezervus. Vietoje „žaliųjų žmogeliukų“ naudojami kiti „žali“ argumentai. Akivaizdu, kad jų kiekis ne mažesnis, o kur kas didesnis“, - patikino A. Illarionovas.

Jo teigimu, nepriklausomai nuo įvykių kloties, Kremlius ir toliau mėgins destabilizuoti Ukrainą.

A. Illarionovas įsitikinęs, kad aštuoni V. Putino agresijos mėnesiai parodė, kad Europos Sąjunga (ES) ir JAV nepajėgia duoti atkirčio Kremliaus ambicijoms.

„Ateinantys dveji metai, o ypač žiema ir kitų metų pabaiga, man atrodo, bus pavojingiausi, nes tuo metu bus mobilizuojami visi įmanomi ir neįmanomi resursai tam, kad būtų užbaigta ši programa – nepriklausomos ir suverenios Ukrainos žlugimo programa“, – tęsė A. Illarionovas.

Anot A. Illarionovo, V. Putinas nori sužlugdyti Ukrainą iki 2017 m. JAV įvyksiančių prezidentinių rinkimų, nes mano, kad dabartinis JAV prezidentas Barackas Obama negalės sutrukdyti jo grobikiškų ambicijų įgyvendinimui.

Jau anksčiau A. Illarionovas ne kartą yra pareiškęs, kad V. Putiną Ukrainoje sustabdyti gali tik karinė jėga.

Anot jo, V. Putinas nesiruošia nutraukti ginklų tiekimo prorusiškiems separatistams ir ketina toliau siųsti Rusijos karius į Rytų Ukrainą. A. Illarionovo manymu, jokios sankcijos jo elgesio nepakeis.

Tuo metu Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas ketvirtadienį taip pat perspėjo, kad Rusija gali mėginti destabilizuoti padėtį per sekmadienį šalyje vyksiančius parlamento rinkimus, ir nurodė sugriežtinti saugumo priemones, siekiant užkirsti kelią „teroro aktams“.

„Aišku, kad mėginimai destabilizuoti padėtį tęsis ir bus provokuojami Rusijos pusės. Jiems tai nepavyko per prezidento rinkimus (gegužę) ... tačiau jų planai išliko“, – premjeras sakė per saugumo vadovų ir rinkimų stebėtojų posėdį.

„Mums reikia ... kad būtų visiškai mobilizuota teisėsaugos sistema, siekiant išvengti rinkimų proceso pažeidimų ir bet kokių mėginimų surengti teroro aktų per rinkimus“, – pridūrė jis.