Moterį, kurios tapatybė neskelbiama, pavyko sutramdyti prieš porą savaičių policijos pajėgų gretas papildžiusiai policininkei, rašo BBC.

Incidentas įvyko oro transporto bendrovės „Southwest Airlines“ 4519 reiso lėktuve. Kaip kanalui KHOU-TV tvirtino šiuo reisu skridę keleiviai, nesklandumų sukėlusi moteris visą kelią negalėjo nustygti vietoje, blaškėsi.

Pasak vieno iš keleivių, ant servetėlių moteris rašinėjo „Padėkite“ ir savo vardą.

„Supratau, kad kažkas vyksta, – pasakojo keleivis ir pridūrė, kad moters elgesys jo dėmesį patraukė dar prieš jai įlipant į lėktuvą Los Andželo tarptautiniame oro uoste. – Tik per atsitiktinumą patekome į tą patį reisą.“

Kaip tvirtina oro vežėjo „Southwest Airlines“ atstovai vėliau išplatintame pranešime, orlaivio pilotas nutarė pasukti Korpus Kristi (miesto Teksaso valstijoje) kryptimi. Tokį sprendimą jis priėmė, iš įgulos gavęs informacijos apie salone kilusią sumaištį ir galimą grėsmę.

Korpus Kristi oro uosto policija pranešė, kad atvejis jau tiriamas FTB pareigūnų.

Viena iš lėktuvo keleivių, Henrietta Mokwuah, tikino, kad incidento kaltininkei beveik pavyko atidaryti užpakalinėje lėktuvo dalyje esančias avarinio išėjimo duris.

„Ji nulaužė gabalą durų rėmo“, – teigė H. Mokwuah.

Duris bandžiusi atidaryti moteris per visą skrydi nesugebėjo išsėdėti savo vietoje, vaikštinėjo po saloną ir vis laidė pastabas apie tai, kaip nesąžiningai su ja elgiasi vyriausybė.

Įsisiautėjusią moterį pavyko sutramdyti kartu skridusiai Pamelai Minchew. Tai policininkė, vos prieš porą savaičių prisijungusi prie policijos pajėgų. Lėktuvu ji skrido namo po kartu su vaikais praleistų atostogų.

Specialistai tvirtina, kad lėktuvo durų būtų buvę beveik neįmanoma atidaryti vien dėl oro slėgio skirtumų, be to, skrydžio metu jos visada užrakintos.