Nors daugumai įmonių per pastaruosius 12 mėnesių trūko darbo jėgos ar reikiamų įgūdžių, tik mažiau kaip 10 proc. nurodė, kad šį trūkumą bandė užpildyti darbuotojais iš užsienio: kur kas dažniau jos nuspręsdavo investuoti į darbuotojų paieškas ir tobulinimąsi, trečiadienį pranešė Didžiosios Britanijos komercijos rūmai.

Jie pridūrė, kad šie rezultatai „prieštarauja mitui, esą Didžiosios Britanijos įmonės ignoruoja vietos darbuotojus ir renkasi darbo jėgą iš užsienio“.

Šis tyrimas taip yra įspėjimas tiems, kurie sako, kad po „Brexit“ sumažinus darbuotojų antplūdį iš Europos Sąjungos (ES), britams atsivers geresnės darbo perspektyvos. Tik viena iš penkių bendrovių sakė, kad prieigos prie ES darbo jėgos apribojimas paskatins ją ieškoti vietos darbuotojų.

Prieš praėjusių metų referendumą dėl Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš ES laisvas darbo jėgos judėjimas buvo vienas pagrindinių kampanijos klausimų, kurstęs rinkėjų nerimą, kad augantis užsienio darbuotojų skaičius nugvelbs iš jų darbo vietas ir numuš atlyginimus. Šis klausimas liko aktualus ir po referendumo, o vyriausybė leido suprasti, kad migracijos kontrolė bus jos prioritetas.

40 proc. Didžiosios Britanijos bendrovių samdo darbuotojus iš kitų ES šalių, o 23 proc. įmonių turi darbuotojų iš valstybių, kurios nepriklauso ES, parodė BBC tyrimas. 40 proc. bendrovių sakė, kad būsimi apribojimai ES darbuotojams jų verslui turės neigiamą įtaką.

Darbo jėgos stygiaus rizika Didžiojoje Britanijoje didėja tuo metu, kai nedarbas šioje šalyje yra pasiekęs istoriškai žemą lygį.

Ekonomistai vienoje ataskaitoje nurodo, kad darbo neturintys gyventojai per tris mėnesius iki liepos sudarė 4,4 proc., o tai yra žemiausias lygis per 40 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)