Šaltinis, pasivadinęs „Johnu Doe“, siūlėsi padėti teisėsaugai patraukti atsakomybėn asmenis, slepiančius mokesčius ir įvykdžiusius kitokių nusikaltimų, bet sakė bijantis, kad sulauktų tokio paties likimo, kaip ir kiti, skambinusieji pavojaus varpais – pavyzdžiui, buvęs JAV žvalgybos kontraktininkas Edwardas Snowdenas.

Savo straipsnyje, paskelbtame Vokietijos dienraščio „Suddeutsche Zeitung“, kuriam pirmiausia buvo nutekinti „Panamos popieriai“, „Johnas Doe“ taip pat pabrėžė, kad „reikėtų pažymėti, jog nedirbu jokiai vyriausybei arba žvalgybos agentūrai – tiesiogiai arba kaip kontraktininkas – ir niekada nedirbau“.

„Panamos popierių“ paketą sudaro apie 11,5 mln. dokumentų, nutekintų iš Panamos teisinių paslaugų kontoros „Mossack Fonseca“ ir atskleidusių, kad bendrovės ir turtingi asmenys plačiai naudojasi ofšorinėmis priedangos bendrovėmis, kad nuslėptų turtą nuo mokesčių inspektorių.

Tuos dokumentus nutekinusio šaltinio manifestas prasideda žodžiais, kad „pajamų nelygybė yra viena iš būdingiausių mūsų laikų problemų“.

„Johnas Doe“ tvirtina, kad ji yra labiausiai susijusi su „didelio masto, visur išplitusia“ pasaulio turtingojo elito korupcija, kuriai talkina teisininkai, politikai ir žiniasklaida.

„Nusprendžiau demaskuoti „Mossack Fonseca“, nes galvojau, kad jos įkūrėjai, darbuotojai ir klientai turėtų atsakyti už savo vaidmenis tuose nusikaltimuose, kurių kol kas tik dalis iškilo į dienos šviesą“, – rašo „Johnas Doe“ straipsnyje anglų kalba, kurį paskelbė Miunchene leidžiamas „Sueddeutsche Zeitung“.

„Turės praeiti metai, galbūt dešimtmečiai, kol taps žinomi visi šios firmos nešvarūs darbai“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)