Tos sistemos, pagal kurią pinigai būdavo siunčiami į Honkongą, Singapūrą, Britanijos Mergelės salas ir Panamą, tikslas buvo „išsiųsti pinigus iš Prancūzijos per fiktyvias bendroves, pagal suklastotas išankstinio apmokėjimo sąskaitas, siekiant išvengti Prancūzijos tarnybų, atsakingų už kovą su pinigų plovimu“, rašo „Le Monde“.

Vienas svarbiausių veikėjų toje sistemoje įkurtoje partijos „Nacionalinis frontas“ (FN) – Fredericas Chatillonas, vadovaujantis bendrovei „Riwal“, kuri užsiėmė kai kurių partijos kandidatų viešaisiais ryšiais, sakoma pranešime.

„2012 metais, tuojau po prezidento rinkimų, Fredericas Chatillonas ... pasirūpino, kad iš „Riwal“ būtų paimta 316 tūkst. eurų ir (ta suma) būtų išsiųsta iš Prancūzijos“, – pažymėjo „Le Monde“.

Tie pinigai keliavo painiu keliu; be kita ko, jie pateko į Honkonge įsikūrusios priedangos bendrovės „Time Dragon“, kurios įmonė steigėja įsikūrusi Britanijos Mergelių salose ir yra administruojama „Mossack Fonseca“ – Panamos teisinių paslaugų bendrovės, atsidūrusios „Panamos popierių“ skandalo centre.

F.Chatillonas pirmadienio vakarą pareiškė, kad ši sistema yra „visiškai teisėta“.

FN savo ruožtu pirmadienį tvirtino „nesanti susijusi su „Panamos popieriais“.

Marine Le Pen, perėmusi FN vairą iš savo tėvo Jeano-Marie Le Peno, siekia varžytis dėl Prancūzijos prezidento posto per ateinančiais metais vyksiančius rinkimus.