Manoma, kad M. Abasas dar labiau bando izoliuoti savo politinį varžovus iš islamistų judėjimo „Hamas“, gilėjant prieš kelis dešimtmečius pasireiškusiam palestiniečių politikos skilimui.

R. Hamdallah „patikėjo savo vyriausybės likimą prezidento Mahmudo Abaso nuožiūrai“, sakoma ministro pirmininko atstovo Yussefo al Mahmudo pareiškime.

Tokia žinia nuskambėjo M. Abbaso vadovaujamo judėjimo „Fatah“ centriniam komitetui vėlai sekmadienį parekomendavus formuoti naują vyriausybę, įtraukiant į ją Palestiniečių išvadavimo fronto (PLO) atstovų.

Vakarų Krante veikianti R. Hamdallah vyriausybė sveikina planus formuoti naują kabinetą, nurodė prezidento atstovas.

PLO nepriklausantis „Hamas“, laimėjęs 2006 metų parlamento rinkimus, perėmė Gazo Ruožo kontrolę iš M. Abbaso pajėgų 2007 metais, kai palestiniečiai atsidūrė prie pilietinio karo slenksčio.

Nuo to laiko M. Abbaso vyriausybė išsaugojo ribotą savivaldą okupuotame Vakarų Krante, tačiau abiem judėjimams taip ir nepavyko išspręsti savo ginčo.

2014 metų birželį R. Hamdallah suformavo vadinamąją nacionalinės vienybės vyriausybę, „Fatah“ ir „Hamas“ pasiekus istorinį susitarimą dėl susitaikymo.

Vėliau šis susitarimas žlugo, tad vyriausybė nebedaro įtakos „Hamas“ kontroliuojamame Gazos Ruože.

M. Abbasas buvo išrinktas 2005 metais. Jis turėjo dirbti ketverių metų kadenciją, tačiau dėl „Fatah“ ir „Hamas“ nesutarimų kiti prezidento rinkimai nuo to laiko taip ir nebuvo surengti.