Iš pradžių manyta, kad ta raketa vėlai sekmadienį nukrito pietų Izraelyje, bet vėliau paaiškėjo, kad ji nukrito Gazos Ruože, nors buvo nutaikyta į žydų valstybę, sakoma armijos pareiškime.

„Kadangi raketų ugnis sukėlė pavojų Izraelio piliečiams ir pažeidė Izraelio suverenumą, tankas smogė „Hamas“ stebėjimo postui Gazos Ruožo pietuose ir jį sunaikino“, – sakoma pareiškime anglų kalba.

Pirmadienį ryte informacijos apie nukentėjusius žmones nebuvo.

Izraelis ir „Hamas“ nuo 2008 metų kariavo tris karus. Po naujausio, 2014 metų konflikto palei iš esmės uždarytą sieną netvirtai laikomasi ugnies nutraukimo.

Į Izraelį periodiškai paleidžiamos raketos, už kurias dažniausiai yra atsakingos griežtos linijos salafitų islamistų grupuotės, nepalaikančios „Hamas“ politikos.

Tačiau Izraelis laikosi pozicijos, kad „Hamas“ yra atsakingas už visas raketas, leidžiamas iš Gazos Ruožo, kad ir kas jas leistų. Žydų valstybė paprastai per kelias valandas surengia atsakomuosius smūgius.

Šeštadienį „Hamas“ policija areštavo įtariamą Gazos Ruožo džihadistų lyderį - 27 metų Nourą Issą.

Rugpjūčio mėnesį mirtininkas, tikriausiai susijęs su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“, Gazos Ruožo pietuose prie sienos su Egiptu nužudė „Hamas“ sargybinį. Tai buvo viena iš retų atakų prieš šiuos islamistus.