Kalbėdamas Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos susitikime Palestinos užsienio reikalų ministras Riadas Malki sakė, kad sprendimas priklausys nuo Izraelio vyriausybės. Ministras teigė, kad Izraelis puikiai žino Palestinos poziciją, ir jei imsis įgyvendinti gyvenviečių statybos aplink Jeruzalę planus, Palestina kreipsis į TBT. Palestina gali prisijungti prie TBT, nes praėjusį lapkritį JT balsavimu nusprendė paaukštinti Palestinos statusą.

Izraelis paskelbė planus Rytų Jeruzalėje pastatyti dar 1 500 namų. Šis kontroversiškai vertinamas projektas buvo atgaivintas kaip Izraelio atsakas į Palestinos statuso paaukštinimą.

Palestinos pareigūnai ir anksčiau užsiminė apie kreipimąsi į TBT dėl nesutarimų su Izraeliu, bet naujausias pasisakymas yra neįprastai tiesmukas grasinimas.

Tuo tarpu JT Vidurio rytų atstovas Robertas Serry Saugumo Tarybai sakė, kad žydų gyvenvietės palestiniečių teritorijose prieštarauja tarptautinei teisei ir didina kliūtis taikai. Bet jis taip pat perspėjo palestiniečius tarptautiniuose forumuose nesiimti veiksmų, kurie apsunkintų grįžimą prie taikos derybų su Izraeliu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)