"Su mumis dar nebaigta - ir mes neketiname baigti savo politinio protesto, - Jekaterina Samucevič sakė televizijai CNN. - Turim veikti taip, kad jie nesužinotų apie mūsų koncertus iš anksto ir mūsų nesuimtų."

30 metų J.Samucevič, 24 metų Marija Aliochina ir 22 metų Nadežda Tolokonikova rugpjūtį buvo nuteistos už chuliganizmą, motyvuotą religinės neapykantos po to, kai buvo suimtos dėl vasarį įvykdyto nesankcionuoto protesto Maskvoje esančioje Kristaus Išganytojo katedroje.

Daugelis garsių veikėjų ragino paleisti merginas, kurioms teismas skyrė dvejus metus laisvės atėmimo. Tarp jų buvo popomuzikos žvaigždė Madonna ir Birmos (Mianmaro)demokratijos šauklė Aung San Suu Kyi (Aung San Su Či).

Tačiau J.Samucevič paleidimas buvo labai netikėtas.

J.Samucevič sakė, kad Rusijos valdžios pastangos supriešinti grupės nares neišdegs ir kad jos "neigiamas" požiūris į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną bei jo "megaautoritarinį projektą" lieka nepakitęs.

"Padėtis šalyje pablogėjo nuo mūsų pasirodymo (Maskvos katedroje), o pats teismas tai įrodo", - ji sakė CNN laidai "Amanpour," vedamai žurnalistės Christiane Amanpour, kuri pirmoji kalbėjosi su J.Samucevič po jos paleidimo.

J.Samucevič sakė, kad kalėjime su ja elgtasi gerai, ir kad M.Aliochina bei N.Tolokonikova "laikosi labai gerai", nors yra "labai, labai nuliūdusios", kad buvo atskirtos nuo savo mažamečių vaikų.

"Jos pasveikino mane; jos labiau džiaugėsi dėl manęs ir palinkėjo man visko, kas geriausia", - aiškino atlikėja.

J.Samucevič sakė nežinanti, kaip susiklostys ateitis, bet pažymėjo, kad Rusijos žmonėms svarbu suprasti, jog "Pussy Riot" protestuose nėra jokios religinės neapykantos arba priešiškumo tikėjimui.

"Tai buvo politinė akcija, nukreipta prieš valdžią, prieš religinės ir politinės galios susiliejimą, ir noriu, kad žmonės tai suprastų", - pažymėjo ji.