Maždaug tūkstantis protestuotojų pirmadienį susirinko prie užtvaro į Islamabadą vedančiame kelyje. Sekmadienį kaimyniniame Ravalpindyje protesto akcijoje dalyvavo apie 5 tūkst. žmonių.

Pareigūnai nuo ankstyvo sekmadienio ryto sostinėje ir aplinkiniuose rajonuose apribojo mobiliojo ryšio paslaugų teikimą, kad protestų organizatoriai negalėtų koordinuoti savo veiksmų.

Į darbą sostinėje vykę žmonės smarkiai vėlavo, nes jiems teko keliauti aplinkiniais keliais.

Pakistane pastarosiomis savaitėmis vyksta pavieniai, nedidelio masto protestai prieš Prancūziją ir jos prezidentą Emmanuelį Macroną. Pastarasis išprovokavo pasipiktinimo bangą musulmoniškose šalyse, kai po Prancūziją sukrėtusio brutalaus mokytojo nužudymo spalio viduryje pareiškė, kad šalis niekada neatsisakys įstatymų, leidžiančių religinio pobūdžio karikatūras.

Istorijos, geografijos ir pilietinio ugdymo mokytojas Samuelis Paty buvo nužudytas spalio 16-ąją, kelios dienos po to, kai savo mokiniams kaip saviraiškos laisvės pavyzdį parodė pranašą Muhammadą vaizduojančių karikatūrų.

Griežta E. Macrono pozicija po šios žmogžudystės pakurstė daugiatūkstantinius protestus Pakistane, kaimyniniame Irane bei kitose musulmoniškose pietų Azijos valstybėse ir raginimus boikotuoti prancūziškas prekes.

Pakistanas pateikė Prancūzijai skundą dėl jos esą vykdomos „sistemingos islamofobijos kampanijos“.

Pakistaniečių premjeras Imranas Khanas kaltina Prancūzijos prezidentą puolant musulmonų tikėjimą ir paragino islamiškas šalis drauge atremti tai, ką pavadino didėjančiomis represijomis Europoje.

Šventvagystė yra itin opus klausimas ultrakonservatyviame Pakistane, kur už tai, kas gali būti palaikyta islamo ar musulmonų veikėjų įžeidimu, gali būti skirta mirties bausmė.

Teisių gynimo grupės ragina šalį reformuoti savo įstatymus dėl šventvagysčių, nes jais dažnai piktnaudžiaujama norint suvesti asmenines sąskaitas.

Sekmadienio demonstraciją organizavo griežtų pažiūrų dvasininkas Khadimas Hussainas Rizvi, kurio partija „Tehreek-e-Labbaik Pakistan“ (TLP) garsėja smurtiniais protestais šiuo klausimu.

2018 metais šalį buvo paralyžiavę smurtiniai TLP protestai po krikščionės Asios Bibi, kaltintos nepagarba pranašui Muhammadui, išteisinimo.