„Mūsų saugumo pajėgos kovojo ir sutrukdė didžiulei tragedijai, kurią planavo mūsų kaimyninė šalis Indija“, – parlamentui pasakė I. Khanas, nepateikdamas jokių įrodymų.

Atsakomybę už pirmadienio išpuolį prisiėmė Pakistano etninės balučių grupės separatistai, pastaraisiais metais surengę keletą didelių išpuolių įvairiose šalies vietose, įskaitant Karačį. Beludžistano išvadavimo armijos (BLA) kovotojams susprogdinus granatą prekybos salėje ir pradėjus pliekti iš automatų žuvo trys apsaugininkai ir vienas policininkas. Saugumo pajėgos galiausiai visus keturis užpuolikus nukovė.

BLA paskelbė, kad taikėsi į „Pakistano ekonomiką“ ir „Kinijos ekonominius interesus“ Beludžistane.

„Šį planą, mes neabejojame, sukūrė Indija“, – parlamentui sakė I. Khanas.

Pakistanas seniai kaltina Indiją Beludžistano separatistų judėjimo ir kitų grupių finansavimu.

Indija savo ruožtu kaltina Pakistaną remiant kovotojus ginčijamame Kašmyro regione ir kitur.

Indija tiesiogiai neatsakė į I. Khano komentarus, pareikštus Pakistano užsienio reikalų ministerijai pirmadienį apkaltinus Indiją tuo, kad ji prisidėjo prie „terorizmo aktų prieš Pakistaną“.

Naujasis Delis sakė atmetantis tuos „absurdiškus komentarus“.

„Pakistanas negali perkelti Indijai kaltės dėl savo vidaus problemų“, – sakė Indijos užsienio reikalų ministerijos atstovas.

I. Khanas vis labiau spaudžiamas dėl to, kaip sprendžia koronaviruso krizę ir silpnos ekonomikos problemas. Buvusi kriketo žvaigždė praėjusią savaitę taip pat sulaukė kritikos pavadinęs nukautą „al Qaeda“ lyderį Osamą bin Ladeną kankiniu.

Oponentai seniai kaltina I. Khaną per didelėmis simpatijomis islamistams kovotojams. Jo varžovai yra jį pavadinę „Talibano Khanu“.

Pakistanas ir Indija nesutaria nuo pat nepriklausomybės nuo Didžiosios Britanijos paskelbimo 1947 metais, pirmiausia dėl musulmonų dominuojamo Kašmyro regiono, į kurį pretenzijas reiškia abi šalys.