Akcijos dalyviai savo kelionę į Islamabadą pradėjo penktadienį, norėdami priversti vyriausybę paleisti partijos „Tehreek-e-Labbaik Pakistan“ (TLP) lyderį Saadą Rizvį (Saadą Rizvį). Jis buvo suimtas praėjusiais metais per demonstracijas prieš Prancūziją dėl musulmonų pranašo Muhammado karikatūrų publikavimo.

Penktadienį Lahore kilo smurtinių susirėmimų tarp saugumo pajėgų ir islamistų. Tuomet žuvo mažiausiai du policininkai ir tiek pat demonstrantų.

Pasak TLP atstovo Sajido Saifi, partijos šalininkai nakvojo prie Ravio upės tilto, o paryčiais vėl pajudėjo Islamabado link. Tramdydama minią policijai gausiai naudojo ašarines dujas.

S. Saifio teigimu, didžiulė minia išardė užtvaras ir išėjo už miesto ribų, tačiau netoli Kala Šah Kako miestelio vėl susirėmė su saugumo pajėgomis.

TLP atstovas pareiškė, kad „daug“ šalininkų buvo sužeisti iššautais ašarinių dujų kanistrais, kai mėgino palikti Lahorą. Anot liudininkų, protestuotojai ėjo pėsčiomis, bet juos lydėjo kelios transporto priemonės, kad būtų galima pristatyti jiems maisto ir vandens ar nugabenti į ligoninę sužeistuosius.

S. Rizvi partija išpopuliarėjo per 2018 metų Pakistano rinkimų kampaniją. Šis judėjimas agitavo vieninteliu klausimu – ragino apginti šalyje galiojantį šventvagystės įstatymą, numatantį mirties bausmę visiems islamą įžeidžiantiems asmenims.

TLP anksčiau rengė smurtinius protestus, siekdama priversti vyriausybę įvykdyti jos reikalavimus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)