Pasak Diamero rajono policijos, sulaikyti ir kiti šios grupuotės nariai, dalyvavę kruviname išpuolyje prieš turistus ir policijos pareigūnus.

„Vienas jų yra buvęs uždraustosios grupės „Tehrik-i-Taliban Pakistan“ padalinio emyras Qaribullah, dar vadinamas Hasanu“, - sakoma pranešime.

Taip pat nurodoma, kad ši grupuotė kalta dėl trijų pareigūnų, tyrusių alpinistų nužudymo bylą, nužudymo. Minimi trys pareigūnai buvo nušauti praėjusį mėnesį.

„Įtariamieji nužudė ir Diamero policijos viršininką bei du kariškius, tyrusius Nanga Parbato incidentą“, – sakė agentūrai AFP telefonu Diamero policijos pareigūnas Mohammadas Naveedas, kuris dar patvirtino, kad sulaikytasis yra Qareebas Ullah, Pakistane veikiančio Talibano narys.

Naktį iš birželio 22 į 23-iąją alpinistų stovykloje Pakistanui priklausančioje Kašmyro dalyje per ekstremistų buvo nužudytas vienas lietuvis, trys ukrainiečiai, du slovakai, du kinai ir vienas Nepalo pilietis. Vienas kinų turėjo dar ir JAV pasą.

Tarptautinėje ekspedicijoje, kuriai vadovavo ukrainietis Ihoris Sverhunas, dar buvo Ukrainos, Gruzijos ir Slovakijos alpinistų, mėginta kopti į 8125 metrų aukščio Nanga Parbato viršūnę.

Incidentas įvyko Gilgito-Baltistano provincijoje, Šiaurės Pakistane, kuri laikyta viena saugiausių Pakistane, nors pastaraisiais metais čia radikalai puldinėjo šiitų mažumos atstovus.

Atsakomybę už šį išpuolį pirmiausia prisiėmė ekstremistinė sunitų kovotojų grupuotė „Jundallah“. Vėliau kita kovotojų grupuotė „Tehrik-i-Taliban Pakistan“ taip pat pasiskelbė įvykdžiusi šią ataką.

Rugpjūčio 20 dieną buvo pranešta, kad Pakistano policija suėmė daugiau nei 20 žmonių, įtariamų dėl išpuolio prieš vietos gyventojus ir užsieniečius. Ši grupuotė įtarta ir išpuoliu alpinistų stovykloje birželio 23 dieną.