Laineris skrido iš Lahoro į Karačį.

Apie aukas kol kas nepranešama.

Socialiniuose tinkluose publikuojamuose vaizdo įrašuose matyti tiršti dūmai, kylantys iš nelaimės vietos. Pakistano televizijos šiuo metu rodo reportažus, kuriuose matoma, kad laineris nukrito ant gyvenamųjų pastatų.

Lėktuve buvo daugiau nei šimtas žmonių. Šią informaciją išplatino portalas brecorder.com. Skelbiama, kad lėktuvas nukrito ant gyvenamųjų namų. Informacija apie žuvusiuosius ir nukentėjusiuosius kol kas neskelbiama.

Remiantis „Sindhnews“ pranešimu, sudužęs lėktuvas – tai „A320 Airbus“ su 95 keleiviais.

Kanalo „Geo TV“ duomenimis, lėktuvo katastrofa įvyko netoli Karačio oro uosto, likus minutei iki nutūpimo.

Sprendžiant iš Pakistano transliuotojo pademonstruotų kadrų, lėktuvas nukrito į gausiai apgyvendintą rajoną; prie katastrofos vietos būriavosi žmonės, kelią pro minią skynėsi greitosios pagalbos automobiliai.

„Karačyje sudužo lėktuvas. Stengiamės patvirtinti keleivių skaičių, pirminiai [duomenys] rodo, kad buvo 99 keleiviai ir aštuoni įgulos nariai“, – sakė aviacijos valdybos atstovas Abdulas Sattaras Khokharas. Jis pridūrė, kad laineris skrido iš Lahoro.

Remiantis laikraščio „Dawn“ pranešimu, jau vykdomos gelbėjimo operacijos, į nelaimės vietą atvyko skubiosios pagalbos darbuotojų.

Televizijos kanalui „Geo“ iš gelbėjimų tarnybų pavyko sužinoti, kad iš namų, sugriuvusių nukritus laineriui, nuolaužų jau pavyko išlaisvinti 15–20 žmonių. Aštuoni piliečiai patyrė traumų ir buvo nugabenti į ligoninę. Taip pat pranešama, kad buvo rastas vienas vaiko ir vienas suaugusiojo kūnas.

Karačio mieste sudužusio PIA lėktuvo pilotas penktadienį buvo pranešęs apie tam tikras technines problemas, nurodė oro linijų atstovas A. Khanas.

„Į pagalbos liniją paskambinęs pilotas pasakė, kad iškilo techninių problemų. Jam buvo pranešta, jog gali naudotis abiem kilimo ir tūpimo takais, tačiau jis nutarė rinktis aplinkinį nusileidimo maršrutą. Šiuo metu aiškinamės, kokių techninių problemų galėjo iškilti. Meldžiamės už žuvusiuosius“, – sakė jis.

Pakistane komerciniai skrydžiai kelias savaites buvo nevykdyti dėl koronaviruso pandemijos. Juos leista atnaujinti tik prieš kelias dienas.

Pakistano karinė ir civilinė aviacija dažnai patiria įvairių nelaimių, neretai sudūžta lėktuvai ir sraigtasparniai.

2016 m. „Pakistan International Airlines“ lėktuvas užsiliepsnojo ore ir sudužo skrisdamas iš šalies šiaurės į sostinę Islamabadą. Per tą katastrofą žuvo daugiau nei 40 žmonių.

Šiuo metu daugelis pakistaniečių visoje šalyje rengiasi švęsti ramadano mėnesio pabaigą ir musulmonų švenčių pradžią – tuo metu šalies gyventojai sugrįžta į savo gimtuosius miestus ir kaimus.