Incidentas įvyko vienoje medresėje Pešavare, esančiame maždaug už 170 km į vakarus nuo Islamabado. Išpuolio metu mokykloje buvo daugiau kaip 60 žmonių, sakė sakė aukšto rango policijos pareigūnas Waqaras Azimas.

„Sprogimas seminarijoje driokstelėjo per Korano pamoką. Kažkas įsinešė į seminariją krepšį“ su sprogstamuoju įtaisu, naujienų agentūrai AFP sakė W. Azimas.

Jis pridūrė, kad asmuo, kaip įtariama, įsinešęs bombą, prieš sprogimą pasišalino iš auditorijos.

Kitas aukšto rango policininkas Mohammadas Ali Gandapuras patvirtino, kad seminarijoje sprogo bomba, ir nurodė, kad žuvo mažiausiai septyni žmonės ir dar per 50 buvo sužeista. Pareigūnas sakė, kad tarp sužeistųjų yra du mokytojai.

Žuvusiųjų skaičių patvirtino vietos ligoninės atstovas Mohammadas Asimas Khanas. Jis sakė AFP, kad į gydymo įstaigą buvo atvežti septyni lavonai ir apie 70 sužeistųjų.

„Dauguma žuvusiųjų ir sužeistųjų suvarpyti šratais, kai kurie – smarkiai apdegę“, – nurodė M. A. Khanas.

Visi žuvusieji yra 20–40 metų vyrai. Tarp sužeistųjų esama mokytojų ir iki septynerių metų amžiaus berniujų.

Kol kas jokia grupė atsakomybės už ataką neprisiėmė.

Sprogdinimas buvo surengtas po kelis mėnesius Pakistane trukusio gana ramaus laikotarpio.

Pešavaras anksčiau buvo Pakistano kovotojų smurto židinys. Džihadistai dažnai atakuodavo saugumo pajėgas ir viešąsias erdves mieste, esančiame netoli šiaurės vakarinės sienos su Afganistanu.

Pastaraisiais metais smurto Pakistane sumažėjo po kelių didelių karinių operacijų pasienyje, bet kovotojų grupuotės išlieka pajėgios įvykdyti žmonių gyvybių nusinešančių išpuolių.