28 metų Faisalas Qureshi, kuris dirbo interneto leidiniui "The London Post", buvo nužudytas anksti penktadienį", - sakė policijos aukšto rango pareigūnas Razzaqas Cheema.

"Jo gerklė buvo perrėžta, o kūne buvo durtinių žaizdų", - sakė R.Cheema ir pridūrė, kad F.Qureshi buvo viengungis ir vienas gyveno savo šeimos namuose, kur ir buvo rastas. Kol kas niekas nebuvo areštuotas, nužudymo motyvai neaiškūs.

F.Qureshi nešiojamasis kompiuteris ir mobilusis telefonas dingo, sakė kitas policijos pareigūnas. Pasak jo, nužudytasis žurnalistas taip pat dirbo vienai Lahore įsikūrusiai informacinių technologijų firmai.

Vienas nužudytojo brolių, Zahidas Ahmedas, policijai sakė, kad F.Qureshi iš nežinomų asmenų sulaukė grasinimų dėl kai kurių naujienų savo leidinyje.

"Jis buvo tikslingo nužudymo auka. Mano brolis buvo nužudytas dėl straipsnių, kuriuos siuntė savo leidiniui", - tvirtino Z.Ahmedas, tačiau konkrečiai nenurodė jokios grupės, kuri galėtų būti atsakinga už šį nusikaltimą.

Minėtą interneto leidinį Londone redaguoja jo vyresnysis brolis Shahidas Qureshi.

Gegužės 31 dieną netoli Pakistano sostinės Islamabado buvo rastas nužudytas kitas pakistaniečių žurnalistas - Saleemas Shahzadas. Kaip nužudymo motyvas buvo nurodomi jo straipsniai apie karinio jūrų laivyno pareigūnų ryšius su "al Qaeda".

Tuo metu organizacija "Reporters Without Borders" paskelbė, kad nuo 2010 metų pradžios Pakistane buvo nužudyta 16 žurnalistų.