„Visi įkaitai išlaisvinti“, - antradienį parlamente sakė gynybos ministras Khawaja Muhammadas Asifas.

Anot jo, per operaciją Banu Pakistano šiaurės vakaruose netoli sienos su Afganistanu „kankinio mirtimi“ mirė mažiausiai du kareiviai ir mažiausiai dešimt buvo sužeisti.

Sulaikyti spėjami įvairių kovotojų grupuočių nariai sekmadienį policijos nuovadoje paėmė įkaitais mažiausiai aštuonis policininkus ir žvalgybos narius. Įkaitų pagrobėjai, anot gynybos ministro, buvo „teroristai, laikyti antiteroristinės institucijos teritorijoje“.

Atsakomybę už ataką prisiėmė Pakistano Talibano grupuotė „Tehreek-e-Taliban“ (TTP). Ši radikali sunitų grupuotė nėra susijusi su Talibano vyriausybe, tačiau abiejų jų šaknys tos pačios.

Įkaitų pagrobėjai Banu už įkaitų paleidimą reikalavo leidimo saugiai išvykti į Afganistaną.

Antradienio vidudienį Pakistano kariuomenės specialiosios pajėgos šturmavo policijos nuovadą. Pasak Kh. M. Asifo, prieš tai tarp įkaitų pagrobėjų kilo ginčas dėl elgesio su įkaitais. Operacijos liudininkai pasakojo apie sprogimus ir smarkų susišaudymą.

2007 metais įkurta TTP po to, kai Talibanas Afganistane perėmė valdžią, vėl sustiprėjo. Nuo metų pradžios grupuotė prisiėmė atsakomybę dėl virtinės išpuolių Pakistane, kurie pirmiausiai buvo nukreipti prieš saugumo pajėgas. Kelių mėnesių paliaubos tarp TTP ir Pakistano vyriausybės baigėsi lapkritį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją