Gelbėjimo operaciją sunkina gaisras, skleidžiantis nuodingas anglies monoksido dujas kasykloje, esančioje maždaug už 35 km į rytus nuo Kvetos – naftos ir naudingųjų iškasenų turtingos Beludžistano provincijos sostinės.

Už provincijos pramonę atsakingas aukščiausio rango pareigūnas Abdullah Shahwani nurodė, kad sekmadienį nelaimingo atsitikimo akimirką 1 200 m gylyje dirbo 11 kalnakasių.

„Dėl trumpojo jungimo kabelyje kilo gaisras, per kurį pasklido nuodingos monoksido dujos“, – naujienų agentūrai AFP sakė A. Shahwani.

Jis pridūrė, kad buvo išgelbėtas vienas kalnakasys, bet dar 10 tebėra įstrigę po žeme.

„Tikimybė, kad jie išliko gyvi, yra labai maža, nes kasykloje dirbantys gelbėtojai pasiekė tik 360 m gylį“, – pareiškė A. Shahwani praėjus apie 20 valandų po to, kai įvyko nelaimingas atsitikimas.

Anglies monoksido plitimas trukdo pastangoms pasiekti kalnakasius, iš įvykio vietos AFP pranešė gelbėtojas Mohammadas Shafqatas.

Anglių kasyklą valdo valstybinė Pakistano kalnakasybos plėtros korporacija.

Dauguma Beludžistane esančių anglies kasyklų liūdnai pagarsėjusios dėl saugos standartų nesilaikymo. Tai jau ne pirmas kartas, kai šioje skurdžioje provincijoje įvyksta tokie pražūtingi nelaimingi atsitikimai.