"Tai netiesa. Jie kuria pasiteisinimus. Ir, beje, kokie jų nuostoliai, aukos?" - žinutėje AFP rašo Pakistano kariškių atstovas generolas majoras Atharas Abbasas.

"The Wall Street Journal", cituodamas tris anoniminius afganų pareigūnus ir vieną Vakarų pareigūną, rašė, kad Islamabadą papiktinęs šeštadienio antskrydis buvo surengtas tam, kad būtų pridengtos NATO ir afganų pajėgos, kovojančios su Talibanu.

Iš atokios Mohmando regiono Pakistano genčių ruože, kurį Vašingtonas vadina "al Qaeda" centru, vietovės buvo paleista ugnis. Vienas afganų pareigūnas sakė, kad, Kabulo vyriausybės nuomone, buvo šaudoma iš pakistaniečių karinės bazės, o ne iš to rajono sukilėlių pozicijų.

Tokią versiją patvirtino du pasienyje dirbantys afganų pareigūnai. Vienas pasienio policijos pareigūnas sakė, jog Pakistano pareigūnai buvo iš anksto informuoti apie tą NATO operaciją, rašo "The Wall Street Journal".

Pakistane degalų vežėjai protestuoja dėl NATO atakos

Pakistano vežėjų asociacija, gabenanti degalus Afganistane dislokuotoms NATO pajėgoms, pareiškė artimiausiu laiku neatnaujinsianti šių pervežimų, protestuodama prieš Aljanso aviacijos ataką praeitą savaitgalį, per kurią žuvo 24 pakistaniečiai kariai.

Pakistano benzinvežių savininkų asociacijos generalinis sekretorius Nawabas Sheras Afridi sakė, kad jo organizacija degalų tiekimą atnaujins tik tuomet, jeigu Islamabado vyriausybė ir kariškiai priims NATO atsiprašymą dėl šio incidento.

Kinija labai šokiruota dėl NATO smūgio Pakistano kariams

Kinijos užsienio reikalų ministerija pirmadienį paskelbė, jog Pekinas yra labai šokiruotas dėl NATO antskrydžio Pakistano teritorijoje, per kurį žuvo 24 pakistaniečių kariai, ir paragino gerbti Pakistano nepriklausomybę bei suverenumą.

"Kinija yra labai šokiruota šių įvykių ir reiškia didelį susirūpinimą dėl aukų, taip pat - didelę užuojautą Pakistanui", - sakoma ministerijos atstovo Hong Lei said pareiškime, paskelbtame ministerijos tinklalapyje.

"Kinija mano, kad Pakistano nepriklausomybė, suverenumas ir teritorinis vientisumas turėtų būti gerbiami ir kad šis incidentas turėtų būti nuodugniai ištirtas bei deramai sprendžiamas", - nurodo atstovas.

Pakistanas su įtūžiu reagavo į NATO smūgį iš oro jo teritorijoje, kuris gali pakirsti JAV pastangas užbaigti karą Afganistane.

NATO karių žūtį per minimą antskrydį pavadino "tragišku netyčiniu incidentu" ir nurodė, kad atliekamas tyrimas. Vienas Vakarų pareigūnas ir afganų saugumo pareigūnai, nenorėję skelbti savo pavardžių, sakė, kad NATO pajėgos reagavo į ugnį iš Pakistano teritorijos.