„Pakistan International Airlines“ lėktuvas penktadienį kelis kartus mėgino leistis Karačio oro uoste, galiausiai rėžėsi į pastatus. Katastrofą išgyveno du keleiviai, likę 97 lėktuvu skridę žmonės žuvo.

„Kiekvieno žuvusiojo šeimai bus skiriama milijonas rupijų (maždaug 5 690 eurų), o dviem išgyvenusiems asmenims po 500 000 rupijų (2846 eurų)“, – po apsilankymo katastrofos vietoje žurnalistams sakė aviacijos ministras Ghulamas Sarwaras Khanas.

Lėktuvui rėžusis į žemę buvo sužeisti aštuoni žmonės, keturi iš jų vis dar gydomi ligoninėje, pranešė provincijos pareigūnai.

Pakistano karinė žiniasklaida pranešė, kad katastrofos metu buvo apgadinti maždaug 25 namai. Gyventojų prieglobsčiu pasirūpino miesto administracija.

G. S. Khanas teigė, kad nelaimės priežastys bus paskelbtos viešai, o vyriausybė stengsis per tris mėnesius paruošti preliminarią ataskaitą. „Užtikrinu jus, kad prieš atsakingus asmenis bus imtasi atitinkamų veiksmų, taip pat bus atliktas nepriklausomas ir sąžiningas tyrimas“, – sakė ministras.