"Penki "al Qaeda" įtariamieji, kuriuos Karačyje sulaikė mūsų policija, šį rytą buvo išskraidinti iš šalies į nežinomą vietą. Tarp šių vyrų yra ir R.Binalshibhas", - agentūrai AFP sakė pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

"Šiuo metu jų jau nėra Pakistane", - pridūrė jis.

Kiek vėliau šią informaciją patvirtino ir vyriausybės atstovas spaudai generolas majoras Rashidas Qureshi, tačiau jis taip pat nežinojo, kur buvo nuskraidinti įtariamieji.

Manoma, kad jemenietis R.Binalshibhas buvo svarbus asmuo "al Qaeda" kuopelėje, kuri veikė Hamburge, ir kartu su kitu tos kuopelės nariu Mohamedu Atta vaidino reikšmingą vaidmenį planuojant rugsėjo 11-osios atakas Jungtinėse Valstijose.

Vokietija išdavė tarptautinį arešto orderį jį suimti, bet sekmadienį pranešė, kad yra pasirengusi leisti jį išduoti Vašingtonui.

R.Binalshibhas buvo sučiuptas pietiniame Karačio mieste per rugsėjo 11-osios metines, po tris valandas trukusio susišaudymo.

R.Binalshibhas yra vienas svarbiausių per metus suimtų "al Qaeda" narių, tačiau savo rangu jis neprilygsta Abu Zubaydah, kuris Pakistane buvo suimtas kovo mėnesį.