„Remiantis iš įvairių šaltinių gauta naujausia informacija, neutralizuoti 63 Sirijos režimo kariai“, – rašoma ministerijos išplatintame pranešime.

Kalbėdami apie neutralizavimą, Turkijos pareigūnai paprastai turi galvoje pasidavusius, paimtus į nelaisvę ar nukautus karius.

Pastarąją savaitę padėtis Idlibo regione labai paaštrėjo.

Turkija atakuoja Damasko režimo pajėgas Idlibe, atsakydama į turkų stebėjimo postų apšaudymą, kurį, anot Ankaros, vykdo sirų kariuomenė.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pareiškė, kad nuo Sirijos armijos veiksmų regione jau žuvo 14 turkų karių, dar 45 buvo sužeisti.

Ankara taip pat kaltina režimo pajėgas rengiant atakas prieš civilių objektus ir reikalauja Damasko išvesti karius iš vadinamosios deeskalacijos zonos.

Anksčiau šią savaitę R. T. Erdoganas įspėjo, kad jei stebėjimo postuose Idlibo regione budintys turkų kariai ar dar kas nors Sirijoje vėl nukentės nuo Damasko veiksmų, Turkija „nebesilaikys Sočio memorandumo ir visur atakuos režimo pajėgas“.

Savo ruožtu Rusijos ir Sirijos pabėgėlių sugrįžimo koordinaciniai štabai trečiadienį išplatintame bendrame pareiškime pažymėjo, kad Sirijos pajėgų veiksmai Idlibo deeskalacijos zonoje buvo atsakas į teroristų provokacijas.