Portalas „Flightradar24“ rašo, kad „Boeing 747“ pakilo Džono F. Kenedžio tarptautiniame oro uoste Niujorke ir nusileido Hitrou Londone. Jis skriejo daugiau kaip 1 200 km/h greičiu – paprastai greitis būna šiek tiek daugiau nei 900 km/h. Portalo duomenimis, didžiausias greitis siekė 1 328 km/h. Jis fiksuotas 1 0700 metrų aukštyje virš Niufaundlando.

„The Independent“ ir BBC skelbia, kad pilotas pagerino rekordą, iki šiol priklausiusį norvegui, kuris 2018 metų sausį iš Džono F. Kenedžio oro uosto Niujorke į Getviką Londone nuskrido per 5 valandas ir 13 minučių.

„British Airways“ orlaivis „Boeing 747“ buvo tik minute greitesnis už britų „Virgin Atlantic“ kompanijos lėktuvą, kuris taip pat skrido iš Niujorko į Hitrou.

„Mums saugumas visada yra svarbiau už greičio rekordus“, - portalui „The Independent“ pabrėžė „British Airways“ atstovas. Tačiau gerai pasirengę pilotai esą puikiai išnaudojo sąlygas, kad atskraidintų klientus į Londoną greičiau.

Kitiems keleiviams pasisekė mažiau: dėl uraganinių vėjų vien tik Hitrou oro uoste mažiausiai 25 000 keleivių patytė nepatogumų dėl atšauktų skrydžių.