Apie tai „RBC–Daily“ pareiškė antiteroristinės operacijos Donbase spaudos centro atstovas Aleksijus Dmytraškovskis.

„72-osios brigados kariai pasiskirstė į dvi grupes. Viena iš jų prasiveržė pro teroristų žiedą, o kita grupė juos pridengė. Po to vienai grupei baigėsi šoviniai ir šaudmenys. Apgadinta mūšio lauke buvusi karinė technika, tad kariai buvo priversti įvažiuoti į Rusijos kontrolės punkto teritoriją. Paskutiniais duomenimis, kariai yra Rusijos teritorijoje, jų skaičius tikslinamas“, – pareiškė A. Dmytraškovskis.

Jo teigimu, kariai, kurie pridengė prasiveržiančiuosius, jau sulaukė pastiprinimo.

Pasak jo, sukilėliai keturias valandas apšaudė karių pozicijas įvairiai sunkiaisiais ginklais – iš tankų, minosvaidžių, artilerijos ir salvinės raketų ugnies sistemų „Grad“.

Galiausiai brigada buvo priversta pasidalyti į du būrius, iš kurių vienas išsiveržė iš apsupties, o kitas liko jų pridengti.

„Vienas turėjo prasiveržti ir suvienyti jėgas su pagalbiniu daliniu. Kitas būriui buvo skirta užduotis pridengti ugnimi, – aiškino O.Dmitraškovskis. – Tai darydami, jie šaudė iš savo ginklų, kol pristigo šovinių. Tuomet jie paliko savo pozicijas ir pasiekė vietovę netoli sienos, kur perėjo į Rusijos teritoriją.“

O.Dmitraškovskis nurodė, jog kol kas per anksti patvirtinti, kiek karių pasitraukė į Rusiją.

„Neturime tokios informacijos. Rusai pajėgūs teigti, ką tik nori“, – sakė jis.

Ukrainos pasienio apsaugos tarnybos spaudos biuras sakė turintis informacijos, kad tiems kariams baigėsi šaudmenys.

Tuo metu Rusija pirmadienį pareiškė, kad daugiau negu 400 Ukrainos karių pasiprašė prieglobsčio jos teritorijoje.

Ukrainiečiai kariai „paprašė humanitarinio koridoriaus naktį iš sekmadienio į pirmadienį“ prie Ukrainos ir Rusijos sienos, naujienų agentūros „Interfax“ ir ITAR-TASS citavo vieną Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) regioninio biuro pareigūną.

„Rusijos pasieniečiai atvėrė humanitarinį koridorių ir įleido (į Rusijos teritoriją) 438 Ukrainos armijos karius“, kurie atidavė savo ginklus, sakė FSB pareigūnas Vasilijus Malajevas.

Jis pridūrė, kad vienas sužeistas karys buvo hospitalizuotas.

Rusijos vyriausybė planuoja surengti pirmadienį žiniasklaidos susitikimą su ukrainiečiais kariais.

Rusijos televizija sekmadienį transliavo interviu su neįvardintu Ukrainos pajėgų karininku, kuris sakė, kad pervedė dešimtis savo dalinio karių per sieną, norėdamas išgelbėti jų gyvybes.