Jis paprašė naudoti platformą praeitą mėnesį per mišias. Jo padėjėjai nuvežė jį iki pagrindinio altoriaus, kad jam reikėtų kuo mažiau vaikščioti.

Artrozė paveikė jo kelius, klubus ir kulkšnis, pranešė Andrea Tornielli – italų žurnalistas, rašantis leidiniui „La Stampa“. A. Tornielli laikomas vienu iš autoritetingiausių Vatikano apžvalgininkų.

Tai gali sukelti susirūpinimą popiežiaus sveikatos būkle, jam ruošiantis trijų dienų vizitui į Beniną Vakarų Afrikoje. Ši kelionė, kuri numatyta ateinančią savaitę, bus jo antrasis vizitas į Afriką per šešerius metus trunkantį jo pontifikatą.

Vatikanas taip pat pranešė ketvirtadienį, kad ateinančiais metais popiežius planuoja apsilankyti Kuboje ir Meksikoje.

Vatikano atstovas, tėvas Federico Lombardi paneigė pranešimus apie artrozę, pareiškęs, kad popiežiaus sveikata, vertinant jo amžių, yra palyginti nebloga.

„Šiuo metu jis svarsto galimybę pavasarį nuvykti į Meksiką ir Kubą, ir tai, manau, yra daug svarbiau, – pasakė jis „The Daily Telegraph“. – Jo sveikatos būklė gera ir jis gali atlikti savo pareigas.“

Popiežius anksčiau yra pareiškęs, kad jei pablogėjus sveikatai jis taps neveiksnus, jis apsvarstys galimybę pasitraukti iš 1,1 mlrd. pasaulio katalikų dvasinio vadovo pareigų.