„Kas žino, kur V. Putinas dar norės skubėti į pagalbą rusų mažumai. Baltijos šalyse? Bulgarijoje? O gal Vokietijoje?" - klausė jis. P. Porošenka, turėdamas omenyje Maskvos įvykdytą Krymo aneksiją, pabrėžė, kad „brutalus tarptautinės teisės pažeidimas" niekuomet neturėtų būti toleruojamas. Sankcijos, ant jo, yra veiksmingos. Jos esą laiko V. Putiną prie derybų stalo ir privers jį visiškai įgyvendinti Minsko taikos susitarimą.

Dabar, anot P. Porošenkos, svarbu yra plačios paliaubos, visų rusų dalinių ir ginklų sistemų atitraukimas bei Ukrainos suverenumo bei teritorinio integralumo atkūrimas. Prezidentas paragino Europos Sąjungą (ES) vieningai remti Ukrainą. Pasak jo, būtina nauja komunikacijos strategija, kad būtų kažkiek pasipriešinta „populistinei propagandai" iš Rusijos. „Būtų gerai, jei ES įkurtų tarpvalstybinę televizijos stotį rusų kalba", - teigė P. Porošenka.

„Tada rusų kilmės rinkėjai Europos Sąjungoje nebūtų priklausomi nuo propagandinių stočių, pavyzdžiui, „Russia Today". Jie turėtų alternatyvų informacijos šaltinį", - klabėjo jis.

Santūriai P. Porošenka atsiliepė apie naujojo JAV prezidento Donaldo Trumpo išrinkimą. „Amerikiečiai pasirinko, ir jų pasirinkimą reikia gerbti. Jungtinės Valstijos yra pasaulio galybė, Donaldo Trampo uždavinys yra patvirtinti globalią savo šalies lyderystę", - sakė jis.

„Aš nenorėčiau komentuoti spėliojimų, kas galėtų būti naujojo prezidento draugai ir kas priešai", - kalbėjo P. Porošenka. Fundamentalūs JAV interesai esą yra laisvė ir demokratija. „Ukrainos interesai yra visiškai tokie patys - ir ji kovoja su rusų agresija", - pridūrė jis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)