„Mes nusivylę Prancūzijos sprendimu tęsti bendradarbiavimą su Rusija pagal „Mistral“ programą. Tai vertybių klausimas, ne pinigų“, – „Twitter“ parašė prezidentas.

„Tai ne pinigų, pramonės ar darbo vietų klausimas. Tai vertybių klausimas“, – sakė jis per susitikimą su Europos Parlamento nariais.

Vakarai kaltina Rusiją, kad ši ginkluoja separatistus Rytų Ukrainoje.

Anksčiau ketvirtadienį Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurentas Fabiusas radijui „France Inter“, komentuodamas „Mistral“ klasės jūrų desanto laivų pristatymą Rusijai, sakė, kad Prancūzijos vyriausybė ketina įvykdyti apmokėtą kontraktą.

Liepos 22 dieną prancūzų prezidentas Francois Hollande pareiškė, kad Paryžius ketina nugabenti Rusijai pirmą iš dviejų „Mistral“ klasės laivų ir kad antro laivo pristatymas priklausys nuo Maskvos pozicijos Ukrainos klausimu.

„Šiuo momentu sankcijų (Rusijai) lygis nekliudo pristatyti (pirmąjį laivą), – sakė F.Hollande. – Ar tai reiškia, kad antra kontrakto dalis – antras „Mistral“ – taip pat bus įvykdyta? Tai priklauso nuo Rusijos prieigos (dėl situacijos Ukrainoje)“.

Vakarai svarsto, ar įvesti griežtesnes sankcijas Rusijai, tarp kurių būtų draudimas tiekti Rusijai ginklus. To nori JAV ir Didžioji Britanija.

Minimo kontrakto netesėjimas Prancūzijai galėtų reikšti daugiau kaip 1 mlrd. eurų netesybų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (325)