„Tačiau, kaip savo interviu sakė P. Porošenka, nors Rusija užėmė vieną Ukrainos sritį ir rėmė smurtinį sukilimą kitose dviejose srityse, Ukraina neturi galimybės nutraukti santykių su Kremliumi“, - rašo „Time“ žurnalistas Simonas Shusteris.

„Gali būti, kad dalis ukrainiečių norėtų, kad jų kaimynėmis būtų Švedija ar Kanada, tačiau mūsų kaimynė yra Rusija“, - pareiškė P. Porošenka. „Todėl be dialogo ir tarpusavio supratimo su Rusija mes negalime kalbėti apie patvaraus saugumo jausmo užtikrinimą“, - pridūrė jis.

„Tiesą pasakius, man nėra labai įdomu, ką [Rusijos prezidentas] Vladimiras Putinas mano apie mano valstybę“, - sakė P. Porošenka. „Remiantis P. Porošenkos išsakytomis mintimis, jei Rusijos vadovas [V. Putinas] abejoja Ukrainos teise į dabartinių sienų egzistavimą, geriausias būdas pakeisti jo nuomonę – tai galingos kariuomenės ir klestinčios ekonomikos sukūrimas“, - teigia S. Shusteris.

P. Porošenka taip pat pareiškė, kad tam prireiks Vakarų pagalbos. „Kalbame apie bendradarbiavimą, kuris galės sustabdyti šią agresiją“, - kalbėdamasis su JAV ir Europos šalių vadovais pareiškė P. Porošenka. Anot jo, pagalba gali būti teikiama įvairiomis formomis: žvalgyba, karinėmis technologijomis, Ukrainos oro ir jūrų erdvės blokavimu.

Vis dėlto nė viena Vakarų valstybė nesutiko suteikti Ukrainai saugumo garantijų, rašo S. Shusteris.
Remiantis P. Porošenkos išsakyta pozicija, Prancūzijoje susirinkę Vakarų šalių vadovai sutiko, kad būtina peržiūrėti „pasaulinio saugumo architektūrą“.

Tačiau, anot „Time“ žurnalisto, šiuo metu P. Porošenka neturi galimybės nubausti Rusiją. Jo tikslai kuklūs: būtina sustabdyti kraujo praliejimą Ukrainos Rytuose bei pasiekti, kad Rusija pasiūlytų naują elgesio bei garantijų modelį. „Kol kas nevyksta nieko, kas būtų į tai panašu“, - patikino S. Shusteris.