„Nė viena valstybė pasaulyje, išskyrus, man atrodo, Šiaurės Korėją ir Venesuelą, nepripažįsta Krymo“,– Stokholme per bendrą spaudos konferenciją su Švedijos premjeru Stefanu Lofvenu sakė P. Porošenka.

Jungtinės Valstijos nėra Šiaurės Korėja. Ir gerbkime Jungtinių Valstijų žmones, Jungtines Valstijas ir Jungtinių Valstijų prezidentą“, – pridūrė jis.

Paklaustas apie D. Trumpo ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino „susitarimo“ dėl Krymo pripažinimo galimybę, P. Porošenka atsakė: „Esu absoliučiai įsitikinęs, kad naujasis išrinktasis prezidentas yra ... pakankamai stiprus efektyvaus bendradarbiavimo su Ukraina (srityje) ... Nėra abejonių.“

Rugpjūčio mėnesį interviu transliuotojui ABC, D. Trumpas užsiminė, kad JAV galėtų sutikti su Rusijos įvykdyta Krymo aneksija, jeigu tai pagerintų abiejų šalių, kurios labai nesutaria dėl Sirijos, santykius.

D. Trumpas, kuris JAV prezidento pareigas perims sausio mėnesį, rinkimų kampanijos metu kritikavo prezidento Baracko Obamos užsienio politiką ir sakė, kad dėl jos smarkiai pablogėjo santykiai su Rusija.

2014 metų kovą Rusijai aneksavus Krymą, JAV ir Rusijos santykiai dabar yra blogiausi nuo Šaltojo karo laikų. Be to, Vašingtonas kaltino Rusiją prorusiškų separatistų Rytų Ukrainoje rėmimu.

P. Porošenka paragino pratęsti Vakarų sankcijas Rusijai.

„Mums reikia Europos vienybės. Vienybės Europos Sąjungoje ir transatlantinės vienybės“, – sakė jis.