O šimtai tūkstančių žmonių ir toliau Maidane protestuoja prieš valdžią, reikalauja jos atsistydinimo, naujų Aukščiausiosios rados ir prezidento rinkimų.

„Ukraina kunkuliuoja. Nors rinkimai į 5 vietas Aukščiausioje radoje atrodytų svarbūs, bet jie neužgožia įvykių. Kiekvienoje apygardoje visi kalba apie bendrą situaciją. Ukrainos valdžia nevaldo situacijos. Yra pasisakymai politinių spekuliacijų lygmeniu. Ukrainos premjeras taip spekuliuoja apie Europą, kad net kiemuose žmonės taip nekalba. Aš manau, kad valdžiai lieka kelios valandos apsispręsti, su kuo ir ką ji nori daryti“, – būdamas įvykių centre kalbėjo Seimo Pirmininko pavaduotojas Petras Auštrevičius.

„Aš tikiuosi, kad ši aikštė netaps Sausio 13-osios aikšte ir jie, perėję šį mūsų baisų išgyvenimą, pateks į bendrą Europos šeimą. Ateityje, nors dar daug reikės dirbti“, – sakė Seimo narys Emanuelis Zingeris, taip pat besilankantis Ukrainoje.

Kijeve lankosi ir europarlamentaras Vytautas Landsbergis. Jis pirmadienį susitinka su Aukščiausoios rados pirmininku Vladimiru Rybaku.