„Migrantų armijos beldžiasi į visas Europos duris“, - sakė jis penktadienį valstybiniam radijui. Tačiau migracija ypač pandemijos laikmečiu yra ypač pavojinga, todėl jis siūlo, „kad dvejus metus nebūtų leidžiama jokia migracija“, - teigė V. Orbanas.

Migracija esą savaime yra blogis, žmonės turi būti laimingi ten, kur jie gimė „nusprendus Dievui“. V. Orbanas detaliau nepaaiškino, kaip įstatymiškai sureguliuoti dvejų metų „migracijos draudimą“.

Dešinės pakraipos V. Orbano vyriausybė jau kelerius metus vykdo griežtą kursą prieš prieglobsčio prašytojus – ir dėl to konfliktuoja su ES.

Praėjusių metų gruodį Europos Teisingumo Teismas (ETT) neteisėtais paskelbė dalį Vengrijos prieglobsčio įstatymų. Šie prieglobsčio ieškantiems žmonėms praktiškai neleidžia pasinaudoti prieglobsčio suteikimo procedūra, o tai pažeidžia ES teisę. 2015 metų rudenį V. Orbano nurodymu pasienyje su Serbija ir Kroatija buvo nutiesta spygliuotos vielos tvora, kad būtų sulaikyti pabėgėliai ir migrantai. Įstatymais jis riboja prieglobsčio prašytojų teises.

ES šalyje Vengrijoje, Statistikos tarnybos (KSH) duomenimis, šių metų pradžioje gyveno 194 000 užsieniečių, turinčių leidimą būti šalyje. Tarp jų daugiau kaip 57 000 buvo ES piliečiai, 32 000 ukrainiečių, 18 000 kinų ir 35 000 kitų azijiečių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)