Ši moteris – 52 m. Emily Zamourka, prieš 28 metus iš Rusijos į Ameriką atvykusi profesionali smuikininkė. Dėl didžiulių išlaidų gydymui moteris liko be namų ir atsidūrė gatvėje, o čia ėmė dainuoti, kad surinktų lėšų pragyvenimui.

Praėjusį ketvirtadienį Los Andželo policija savo paskyroje tviteryje išpublikavo filmuotą siužetą, kaip E. Zamourka metro stotelėje dainuoja ariją „O Mio Babbino Caro“ iš Puccini operos.

„4 milijonai žmonių vadina Los Andželą savo namais. 4 milijonai istorijų. 4 milijonai balsų... kartas tereikia stabtelėti ir vieno iš jų paklausyti, kad išgirstum šį tą gražaus“, – rašoma Los Andželo policijos svetainėje.

Filmuotas siužetas žaibiškai išplito internete, tviterio naudotojai suskubo aiškintis moters pavardę ir jos ieškoti.

E. Zamourka atvyko į Ameriką būdama 24 m., čia ėmė privačiai mokyti groti smuiku ir pianinu. Ji dar ir pati grodavo Los Andželo senamiestyje, kol nepavogė jos instrumento. Paskui moteris susirgo, kaupėsi sąskaitos už gydymą.

„Tada tapau bename. Nebepajėgiau apmokėti nei vienos sąskaitos, nebeišgalėjau susimokėti nuomos“, – sakė ji ABC7.

„Dabar miego ant kartono lakšto automobilių stovėjimo aikštelėje, – pasakojo moteris. – Miegu ten, kur galiu. Yra mane užjaučiančių žmonių, tačiau niekam nenoriu būti našta.“

Kai pavogė smuiką, A. Zamourkai beliko jos balsas, juo ji jau daug metų džiugina žmones Los Andželo metro.

„Žinote, kodėl dainuoju metro? Todėl, kad čia puiki akustika“, – „NBC News“ sakė moteris.

Vienas žmogus tviteryje parašė: „Daug metų matau ją metro. Kartą girdėjau, kaip ji dainuoja „Ave Marija“, iš pradžių pamaniau, kad tai radijas. Kiekvienas turi savo istoriją... ši moteris taip pat. Nežinau, kodėl šitiek metų ji yra benamė, tačiau ji – žmogus... o tai svarbiausia.“

Kai socialiniuose tinkluose pasklido žinia apie dainuojančią benamę moterį, buvo įkurta „GoFundMe“ interneto svetainėje, kurioje renkama pagalba jai.

„Būsiu labai dėkinga visiems, kurie nori padėti man turėti namus, nebegyventi gatvėje, turėti savo instrumentą“, – sakė E. Zamourka.