Iniciatyva suspenduoti Sirijos „teises ir privilegijas“ sulaukė būtino dviejų trečdalių OPCW valstybių narių palaikymo. Už ją balsavo tokios šalys kaip Prancūzija, Britanija, ir Jungtinės Valstijos.

„Atsižvelgiant į šį rezultatą, rezoliucijos projektas yra priimtas“, – paskelbė Jose Antonio Zabalgoitia Trejo (Chosė Antonijus Sabalgoitja Trecho), pirmininkavęs organizacijos būstinėje Hagoje vykusiam posėdžiui.

Už šią rezoliuciją balsavo 87 šalys. Penkiolika, įskaitant Siriją, Rusiją, Kiniją ir Iraną, balsavo prieš, dar 34 susilaikė, pranešė OPCW pareigūnai. Iš viso balsavo 136 iš 193 organizacijos narių.

Sirijos teisių organizacijoje suspendavimas yra atsakas į pernai OPCW atlikto tyrimo išvadas, kad 2017 metų kovo mėnesį Sirijos oro pajėgos panaudojo zarino ir chloro dujas Latamnos gyvenvietėje.

Balsavimui pateiktame dokumente teigiama, kad OPCW, „atidžiai peržiūrėjusi Sirijos Arabų Respublikos įsipareigojimus pagal (cheminių ginklų) konvenciją ir jų nevaržydama, nusprendžia sustabdyti toliau paminėtas (Sirijos) teises ir privilegijas“.

Tarp šių teisių minima teisė balsuoti visų organizacijos narių metinėse konferencijose arba OPCW vykdomojoje taryboje, dalyvauti rinkimuose į vykdomąją tarybą arba užimti bet kokį postą agentūroje, nurodoma jame.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)