Kaip rašo tut.by, incidentas įvyko per protesto akciją, surengtą Minsko Puškino metro stoties rajone.

Vaizdo įraše, kurį publikuoja „Euroradio“, matoma, kaip prie šviesoforo stovi taksi automobilis, jis laukia, kada užsidegs žalia šviesa.

Protestuotojas, bandydamas pasprukti nuo persekiotojų, įšoka į taksi automobilį. Taksi vairuotojas labai operatyviai sureagavo ir pradėjo važiuoti. OMON iki pat paskutinės minutės vijosi auką.

Kaip teigia vaizdo įrašo autorius, „Euroradio“ žurnalistas Michailas Ilinas, tam, kad nufilmuotų, kas vyksta, kartu su kolega turėjo „atsigulti veidu į asfaltą“: jėgos struktūrų pareigūnai juos įvykio vietoje akimirksniu sulaikė.

„Na, minimaliai palamdė omonininkai, pagulėjome ant žemės. Reikalavo ištrinti įrašą, tačiau kolegos sumanumas padėjo jį išsaugoti“, – pasakoja žurnalistas.

Jis teigia, kad taksisto tapatybė kol kas nežinoma.

Socialiniuose tinkluose taksistui siūlo nemokamą automobilio remontą ir netgi susisiekimo ministro pareigas.


Teisių gynėjai: Baltarusijoje trečiadienį per protestus sulaikyta per 250 žmonių

Baltarusijos milicija trečiadienį per protestus visoje šalyje, kilusius po autoritariško prezidento Aliaksandro Lukašenkos slaptos inauguracijos šeštai kadencijai, sulaikė daugiau kaip 250 žmonių, bent penkiems protestuotojams prireikė medikų pagalbos, pranešė teisių gynimo centras „Viasna“.

„Viasna“ tinklalapyje skelbiami sąrašai su 259 trečiadienį sulaikytų protestuotojų pavardėmis. Dalis šių žmonių jau paleisti. Teisių gynėjų duomenimis, tarp sulaikytųjų yra Rusijos pilietis, taip pat vienas nepilnametis.

Pasak teisių gynėjų, du žmonės greitosios pagalbos automobiliu buvo išvežti iš Minsko Centrinio rajono Vidaus reikalų valdybos, dar du – iš skirtingų sostinės rajonų, kur vyko protestai. „Viasna“ turima informacija, dar vienas nukentėjęs protestuotojas yra ligoninėje.

Daugiausiai protestuotojų trečiadienį sulaikyta Minske. Sulaikytųjų taip pat yra Baranovičiuose, Barysave, Breste, Gardine, Gomelyje, Mogiliave, Maladečinoje, Polocke, Stoline.

Trečiadienį vakare keli tūkstančiai žmonių susirinko Minsko centre protestuoti prieš anksčiau įvykusią A. Lukašenkos inauguraciją. Liudininkai pranešė, kad jėgos struktūrų pareigūnai vykdė šiurkščius sulaikymus, naudojo lazdas. Žmonėms vaikyti buvo panaudotos ašarinės dujos ir vandens patrankos.

Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnesį vyksta beprecedenčiai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.