Kapitonas Markas van Bommelis labai pasipiktino ir informavo savo šalies futbolo asociaciją. Baiminamasi, jog rasizmo aukomis gali tapti ir anglai, kurie penktadienį susirinko į pirmąją viešą treniruotę Krokuvos „Hutnik FC“ stadione.

Incidentas įvyko trečiadienio popietę. Dalis futbolo aistruolių pradėjo užgaulioti „Wisla Krakow“ stadione apšilinėjusią Olandijos rinktinę. Šūkiai žaidėjams bėgant antrąjį apšilimo ratą tapo dar labiau įžeidžiantys, todėl olandų vienuolikės strategas Bertas van Marwijkas, kurio komanda vos prieš kelias valandas lankėsi Aušvico muziejuje, nusprendė, jog komanda treniruotę pratęs kitame stadiono gale.

Iki šiol su rasizmu siejami skandalai lydėjo tik čempionatą kartu su Lenkija rengiančią Ukrainą, tačiau pasirodo, jog tokių bėdų turi ir Lenkija. Penktadienį Lenkijos rinktinė Varšuvos nacionaliniame stadione susirems su Graikijos vienuolike.

M. van Bommelis teigia: „Tai labai nemalonu, ypač turint omenyje, jog ką tik grįžome iš Aušvico. Apie tai informuosime UEFA, ir jei tai nesiliaus ir per rungtynes, prašysime teisėjo leidimo palikti aikštę“. Kai vienas Olandijos žurnalistas pareiškė nieko negirdėjęs apie įžeidinėjimus, M. van Bommelis atsakė: „Tereikia įsiklausyti. Jeigu tai girdi, bet apsimeti, kad negirdi, tai dar blogiau“.

Trečiadienį Olandijos rinktinės stadione pamatyti susirinko 25 tūkst. žmonių – ši komanda įvardijama kaip viena iš čempionato favoričių. Po treniruotės B.van Marwijkas per spaudos konferenciją sakė: „Pliusas tas, jog dabar žinome, ko laukti. Labai smagu“.
Nors M. van Bommelis skundėsi dėl rasizmo, Olandijos futbolo asociacija teigė, kad šūkavimai buvo dalis prieš čempionatą nukreiptos retorikos, nes Krokuvoje nebus žaidžiamos nė vienos rungtynės.

Incidentas su Olandijos rinktine įvyko po to, kai UEFA prezidentas Michelis Platini įspėjo, jog žaidėjas, kuris, protestuodamas prieš rasistinius pasisakymus, paliks aikštę, gaus geltoną kortelę. Tai buvo atsakas į praeitos savaitės „Machester City“ puolėjo Mario Balotelli grasinimą palikti aikštę, jeigu išgirs rasistinį pasisakymą. M. Platini taip pat patvirtino, jog arbitrams nurodyta nutraukti Europos futbolo čempionato rungtynes, jeigu žaidėjai susilauks rasistinių užgauliojimų.