Pasak M. Rutte, Th. May laiškas, kuriuo prašoma atidėti Jungtinės Karalystės išstojimą iš Bendrijos, „kelia daug klausimų“, todėl prieš ateinantį trečiadienį, kai Bendrijos lyderiai susirinks spręsti dėl šio klausimo, vyks „intensyvios diskusijos“.

„Planuota, kad Britanija paaiškins, ko jie nori iš ES“, – per savaitinę spaudos konferenciją sakė M. Rutte.

„Šiandien atsiųstas laiškas, kiek žinau, neatsako į šį prašymą (suteikti ES daugiau informacijos). Tikiuosi, kad bus įmanoma pateikti atsakymus į šiuos klausimus“, – nurodė jis.

M. Rutte ypač dažnai pasisako apie „Brexit“, nes jo šaliai gresia patirti ekonomikos sukrėtimą, jeigu Britanija išstotų iš ES be jokio susitarimo. Premjeras sakė, kad Th. May laiške nebuvo „jokio visapusiško plano – ten buvo tik dalis plano“.

„Tikimės, kad Londonas iki trečiadienio suteiks daugiau aiškumo“, – pridūrė jis.

M. Rutte prognozavo, kad „ateinančiomis dienomis vyks intensyvios diskusijos telefonu ir per ES Tarybos (viršūnių susitikimą)".

„Kamuolys yra ne Nyderlanduose, Paryžiuje arba Berlyne. Kamuolys iš tikrųjų yra Londone“, – pabrėžė Olandijos lyderis.

Prancūzija penktadienį irgi pareiškė, kad Britanijos prašymas yra „pirmalaikis“ ir „nevykęs mėginimas ištyrinėti padėtį“, o Vokietijos užsienio reikalų ministras pripažino, kad lieka neatsakyta į „daugelį klausimų“.