Naujųjų metų šventės Nyderlanduose garsėja kaip beprotybės, kai žmonės galiniuose sodeliuose prie namų ir gatvėse leidžia fejerverkus už dešimtis milijonų eurų, tai dažnai baigiasi sužalojimais.

„Kaip ir pernai, fejerverkų prekyba ir naudojimas bus uždraustas“, – sakoma Nyderlandų vyriausybės pranešime. „Taip siekiama kiek įmanoma išvengti papildomos naštos priežiūros darbuotojams, tvarkos prižiūrėtojams ir paramedikams“, – sakoma pareiškime.

17,5 mln. gyventojų turinčioje šalyje paskiepyta daugiau nei 12,6 mln. žmonių, tačiau vis didėja susirūpinimas, kad virusas dabar plinta tarp jaunesnių nei 12 metų vaikų.

Fejerverkai Nyderlanduose leidžiami šimtmečius, bet nuo praėjusio amžiaus šeštojo dešimtmečio jie ypač išpopuliarėjo per Naujuosius metus. Olandų pomėgis fejerverkams paverčia gatves mūšio laukais, konkuruojančios linksmybių grupės šaudo viena į kitą, skubios pagalbos skyriai būna užtvindyti žmonių su nudegimais ir trūkstamomis galūnėmis. Baigiantis 2019 metams daugiau nei 1300 žmonių teko gydyti dėl fejerverkų padarytų sužeidimų.

„Kaip ir pernai, fejerverkų pardavėjai gaus atitinkamą kompensaciją“, – nurodė vyriausybė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją