Olandas, į Berlyno policijos nuovadą atklydęs praeitą lapkritį, sakė miške gyvenęs su tėvu, tačiau jam mirus turėjo iškeliauti. Tuo metu psichologai spėjo, jog pasimetęs jaunuolis, kalbėjęs tik angliškai ir tvirtinęs, jog jam 17 metų, buvo įkvėptas 2011 metais sukurto filmo „Hannah“ siužeto.

Tačiau vaikino gimtajame Hengelo mieste, esančiame Nyderlandų ir Vokietijos pasienyje, gyvenantys miškinio draugai atskleidė, jog šis jaunas žmogus buvo tiesiog apsėstas radikaliojo „Zeitgeist“ judėjimo, kurį pradėjo kino kūrėjas iš Berlyno.

Vokietijoje užgimusį judėjimą visame pasaulyje išpopuliarino filmai, smerkiantys rinkos kapitalizmą. Kurtas 2007-2011 metais, šis keturių filmų ciklas įkvėpė judėjimą, kuris skelbia, jog ateities kartos krikščionybę vertins kaip sukčiavimą ir vykdys tik ekologišką politiką kaip ekonomikos pagrindą.

21 metų Maryn Berfloes, miškinio draugė, teigia, jog vaikinui minėtieji filmai paliko gilų įspūdį, o tuomet jis ir nusprendė su kitu vietiniu Lexu keliauti į Berlyną.

Judėjimo ir jo įkūrėjo Peterio Josepho būstinė kaip tik ir yra Vokietijos sostinėje. Fantazija apie gyvenimą miške su tėvu glaudžiai susijusi su „Zeitgeist“ judėjimo skleidžiamomis ekologiško gyvenimo idėjomis.

„Mano nuomone, Robinui niekada nepatiko, kaip veikia šiuolaikinės visuomenės aparatas. Jis pradėjo kurti alternatyvias ekonomikos ir visuomenės teorijas, kurios daugiau nebebuvo grindžiamos pinigais. Labai svarbu, jog jis grįžo ir vėl pažvelgs į tai, ką paliko gimtajame Hengelyje. Tai labai gerai vieta, yra darbo, galima normaliai kokybiškai gyventi. Čia nei labai turtinga, nei labai skurdu. Čia galima gyventi patogiai, bet Robinas niekada to teisingai neįvertino“, - teigia M. Berfloes.

Miškinio kelionės kompanionas iš Berlyno namo grįžo, nes jam pakriko nervai. Šiuo metu jis ramiai gyvena su savo motina, nutraukė visus ryšius su draugais. Vienas pažįstamas tvirtina, jog miškinis Lexą prikalbino keliauti į Berlyną, juo tiesiog manipuliavo: „Galiausiai jam įdiegė mintį, jog jie taps revoliucionieriais“.