Jis paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip vienoje iš Sevastopolio mokyklų pradedamas karinio parengimo kursas pradinėms mokykloms, skirtas ne tik moksleiviams, bet, kaip pranešė vadinamojo parlamento pirmininkas, ir darželinukams. Šiuose kursuose vaikai mokosi bazinio karinio parengimo, kovos menų, ginklų valdymo, teigė kontrolierius.

„Teisių aktyvistai pabrėžia, kad Rusijai aneksavus Krymą ten kuriama jaunoji kariuomenė, pasirengusi žudyti ir mirti už Rusiją. Tai patvirtina ir „Jaunimo armijos“ judėjimas, pradėjęs veikti Krymo teritorijoje 2014 metais. Pranešama, kad tarp jaunų Rusijos kareivių, dabar kovojančių ir mirštančių Ukrainoje, daugelis yra šios „Jaunimo armijos“ užauginti dar mokykloje“, – parašė D. Lubinecas.

Remiantis turimomis ataskaitomis, Rusijoje karinio parengimo pamokos bus įtrauktos į įprastą mokyklų programą nuo kitų mokslo metų, pridūrė jis.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, laikinai okupuotoje Chersono srities teritorijoje rusai mėgina militarizuoti ukrainiečių vaikus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją