Omaras bin Ladenas, kuris ragino savo tėvą nutraukti ginkluotą kovą, šiuo metu yra Madrido "Barajas" oro uoste, kur jo prašymas bus išnagrinėtas, pranešė atstovas.

"Jis čia liks tol, kol bus priimtas sprendimas", - patvirtino agentūrai ministerijos atstovas.

"El Pais" rašė, kad 28-metis vyras pateikė prašymą pirmadienį, atskridęs į Ispaniją iš Kairo, kur jis gyvena. Jis turėjo skristi į Kasablanką Maroke.

Vidaus reikalų ministerijos atstovas nenurodė, kokiais motyvais vadovaujasi Omaras prašydamas politinio prieglobsčio.

Didžiosios Britanijos pareigūnai balandį atsisakė patenkinti jo prašymą apsigyventi Anglijoje su savo naująją brite žmona, 52-ejų Zaina Alsabah bin Laden, anksčiau žinoma Jane Felix-Browne pavarde.

Didžiosios Britanijos ambasada Kaire savo atsisakymą motyvavo tuo, kad Omaro bin Ladeno buvimas šalyje sukeltų "žymios visuomenės dalies susirūpinimą".

Omaras yra ketvirtasis vaikas iš vienuolikos, kuriuos O.bin Ladenui pagimdė jo pirmoji žmona. Iš viso jo tėvas susilaukė 19 vaikų.

"Didžiuojuosi savo pavarde, tačiau jeigu jūs turėtumėte tokią pavardę kaip mano, žmonės jūsų imtų vengti ir bijoti", - pastebėjo Omaras sausį duotame interviu televizijai CNN. Tame pačiame interviu jis kreipėsi į savo tėvą ragindamas "pasirinkti kitą kelią".

Osama bin Ladenas prisiėmė atsakomybę už 2001 metų rugsėjo 11-osios išpuolius, per kuriuos Jungtinėse Valstijose žuvo daugiau kaip 3 tūkst. žmonių.