Įvykių versiją, skelbtą žurnale „Esquire“, vienas iš šešių SEAL karių bando paneigti.

Šiuo metu iš viso pateiktos net trys skirtingos versijos, kas nutiko tą lemtingą O. bin Ladeno mirties naktį.

„Esquire“ vasarį pasirodžiusiame straipsnyje anonimu pageidavęs likti SEAL būrio karys, įvardijamas kaip tik Šaulys, tvirtina, jog O. bin Ladeną nušovęs būtent jis.

Straipsnyje „Žmogus, nužudęs Osamą bin Ladeną“ (The Man Who Killed Osama bin Laden) Šaulys detaliai nupasakoja, kaip, susidūręs su teroristų lyderiu akis į akį jo slėptuvėje Pakistano Abotabado mieste, nušovė jį į galvą.

„Esquire“ pateikiamoje įvykių versijoje teigiama, jog „Al Qaedos“ lyderis galėjo bet kurią akimirką tvertis ginklo. Esą Šaulys šovė į jį šovė tą akimirką, kai jo ranka jau tiesėsi šautuvo link.
Žurnale Šaulys vaizduojamas kaip tikras herojus, dabar jau išėjęs į atsargą ir besistengiantis bet kokia kaina aprūpinti savo šeimą, nors pats neturi net sveikatos draudimo.

Taigi nors SEAL kariai ir buvo davę priesaiką apie misiją Pakistane nepasakoti, Šaulys tapo antruoju iš būrio, panorusiu pasišildyti šlovės spinduliuose ir paneigti kitas įvykio versijas.

Dabar CNN skelbia interviu, kuriame trečiasis iš šešeto SEAL karių tvirtina, jog žurnale pateikiama įvykių versija yra „visiškas pramanas“.

Neįvardytas SEAL būrio narys CNN žurnalistui Peteriui Bergenui pasakoja, jog dvi prieš tai skelbtos operacijos versijos neteisingos.

„SEAL komandos karys prabilo, norėdamas pareikšti, jog tai („Esquire“ versija) yra pramanas. O. bin Ladenas negalėjo siekti ginklo, nes jo arti nebuvo, juos kariai esą rado vėliau. Tikroji istorija ne tokia jau „herojiška“, - sakė žurnalistas P. Bergenas.

„Žmonės, pateikiantys, kaip jie patys teigia, tikrąją įvykių versiją sako, jog O. bin Ladenas gulėjo ant grindų, jį pakirto sėkmingas šūvis, nebuvo jokios akistatos“, - pasakoja P. Bergenas.

Atrodo, kad trečiojo SEAL pateikiama įvykių versija truputį panaši į tą, kurią Markas Owensas pateikia savo knygoje „No Easy Day“. Joje vienas iš misiją vykdžiusių karių tvirtina, jog būtent jis paleido lemtingąją kulką.

Reaguodami į CNN komentarus, „Esquire“ atstovai pareiškė, jog „savo straipsnyje remiasi informacija iš įvairių šaltinių, tarp kurių buvo ir SEAL 6-oji komanda, ir pats Šaulys“. Be to, jie pasinaudojo misijos ataskaitų aprašais.

„Neatsisakome savo versijos“, - griežtai teigia žurnalo atstovai.