Tas iškilmingas renginys, kuriame prezidentas džiugina žurnalistus ir jų garsius svečius pokštais apie vyriausybę ir žiniasklaidą, yra metinis vyriausybės, lobistų ir žiniasklaidos ritualas.

B. Obama šaipėsi iš savęs, demokratų ir respublikonų kandidatų į prezidentus, ir reporterių.

Per rimtąją dalį jis gyrė „The Washington Post“ buvusį korespondentą Teherane Jasoną Rezaianą, kuris spalio mėnesį buvo paleistas po pusantrų metų Irano kalėjime.

B. Obama juokavo apie tai, kaip paseno darbe ir kad paskutiniais metais pritarimas jo darbui didėjo.

„Praėjusį kartą, kai buvau taip aukštai, bandžiau nuspręsti dėl savo specializacijos“, – sakė B. Obama, turėdamas omenyje marihuanos rūkymą koledže.

Respublikonų favoritas šiemetinėje partijos kandidato rinkimų kampanijoje Donaldas Trumpas, kuris dažnai lankydavosi šiame renginyje, šeštadienį nedalyvavo.

Tačiau atvyko milijardierius, buvęs Niujorko meras respublikonas Michaelas Bloombergas, kuris vis pagalvodavo apie dalyvavimą prezidento rinkimuose.

„Mike‘ai, kovingas, prieštaringai vertinamas Niujorko milijardierius pirmauja respublikonų pirminiuose rinkimuose, ir tai – ne tu“, – M. Bloombergui tarė B. Obama.

„Turi truputį skaudinti. Nors tai ir ne visai neteisingas palyginimas tarp tavęs ir to Donaldo. Mike‘as buvo didelio miesto meras. Jis puikiai išmano politiką ir iš tikrųjų yra vertas to pinigų kiekio, kurio sakosi esąs vertas“, – sakė B. Obama.

Per 2011 metų vakarienę D. Trumpas buvo tapęs kelių kritiškų pastabų taikiniu ir sakė, kad šiemetiniame renginyje nedalyvaus, užsimindamas, kad žiniasklaida neteisingai perteiks jo nuotaiką.

Tačiau dalyvavo demokratų kandidato į prezidentus statuso siekiantis Bernie Sandersas.

„Bernie, atrodai kaip milijonas „baksų“. Arba, pasakius tokiais žodžiais, kuriuos suprasti, atrodai kaip 37 000 aukų po 27 dolerius“, – sakė B. Obama, turėdamas omenyje nedidelių aukų srautą B.Sanderso kampanijai.

„Tačiau man skaudu, Bernie, kad atsiribojai dėl manęs. Savo draugui to nedarai“, – pridūrė prezidentas.

Kalbą B. Obama baigė žodžiais „Obamos nebėra“ ir metė mikrofoną – tai įžymybių ir popkultūros atstovų būdas pasakyti, jog pasirodymas buvo toks geras, kad nebėra ką pridurti.

Tarp renginyje dalyvavusių Holivudo įžymybių buvo aktoriai Willas Smithas, jo žmona Jada Pinkett Smith, Kerry Washington, vaidinanti Vašingtono gyvenimu paremtame televizijos šou „Skandalas“, taip pat Helen Mirren, Bryanas Cranstonas ir dainininkė Aretha Franklin.