Paviešinus žinias apie šį tyrimą paaiškėjo, kad minėtas politikas dar vienai moteriai siuntinėjo nepadoraus turinio SMS žinutes.

R.Worthas penktadienį pareiškė, kad jo sąžinė švari, tačiau pridūrė nusprendęs atsistatydinti siekdamas apsaugoti premjero Johno Key vadovaujamą Nacionalinę partiją.

"Turėčiau jaustis įžeistas tokių gandų ir insinuacijų lavinos, privertusios mane priimti šį sprendimą, kurį laikau atitinkančiu savo partijos interesus", - nurodė jis savo pranešime.

Politikas pabrėžė neįvykdęs jokio nusikaltimo ir sakė esąs tikras, jog bus paneigti visi jam metami įtarimai dėl nederamų veiksmų.

J.Key penktadienį pagyrė R.Wortho sprendimą, pavadinęs jį "protingu žingsniu".

"Šis sprendimas suteikia galimybę šaliai judėti į priekį ir sutelkti dėmesį į svarbius reikalus", - pridūrė premjeras.

Į parlamentą 1999 metais išrinktas ir praėjusią savaitę iš vidaus reikalų ministro posto pasitraukęs R.Wortas griežtos kritikos sulaukė žiniasklaidai gavus informacijos apie jam pateiktus įtarimus.

Viena opozicinės Leiboristų partijos narė nurodė, kad R.Worthas jai siuntinėjo "vulgarias" SMS žinutes ir priekabiavo per pokalbius telefonu. Buvęs ministras pareiškė, kad tapo politinio sąmokslo auka.

R.Worthas tapo pirmuoju atsistatydinusiu ministru nuo J.Key vadovaujamos centro dešiniosios pakraipos Nacionalinės partijos atėjimo į valdžią po praeitų metų lapkritį vykusių rinkimų, užbaigusių devynerius metus trukusį Helen Clark vadovaujamos Leiboristų partijos dominavimą.