Šiuo metu aiškinamasi, kokia šių žmonių dalis yra užsikrėtusi naujuoju omikron varianto patogenu, kurį Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ankstesnę dieną pripažino keliančiu susirūpinimą.

„Žinome, kad 61 [testo] rezultatas yra teigiamas, o 531 – neigiamas“, – sakoma Nyderlandų sveikatos apsaugos valdybos (GGD) pranešime.

Agentūra pridūrė, kad asmenys, kuriems buvo patvirtinta COVID-19, yra karantinuoti viename viešbutyje netoli Schipholio oro uosto.

Šiais lėktuvais iš Johanesburgo atskridę 600 žmonių turėjo ištisas valandas laukti, kol jiems bus atlikti testai.

„Teigiami testų rezultatai bus kaip galima greičiau ištirti, siekiant nustatyti, ar jie susiję su nauju nerimą keliančiu variantu, dabar gavusiu omikron varianto pavadinimą“, – informavo GGD.

Europos Sąjungos sveikatos tarnybos anksčiau pripažino, kad naujoji pandeminio koronaviruso atmaina Europai kelia „didelę arba labai didelę grėsmę“.

Visi keleiviai, kuriems testu buvo patvirtinta COVID-19, privalės likti viešbutyje septynias dienas, jeigu pasireiškia ligos simptomai, arba penkias dienas, jeigu simptomų neatsiranda, nurodė GGD.

Keleiviai, kuriems viruso infekcija nenustatyta ir kurie pasilieka Nyderlanduose, turės izoliuotis namuose.

„Suprantame, kad žmonės dėl to nusivylę, – sakoma GGD pranešime. – Žmonės ką tik atvyko po ilgos kelionės, manydami, kad greitai bus namie.“

„Tačiau nusileidus jie susidūrė su padėtimi, kokios Nyderlanduose dar niekada nebuvome patyrę, konkrečiai – kad žmonės turėjo būti testuojami Schipholyje ir priversti laukti, kol gaus rezultatus“, – pridūrė valdyba.

Asmenys, kurių testo atsakymas buvo neigiamas ir kurie negyvena Nyderlanduose, galės „tęsti savo kelionę“, pridūrė GGD.

Vokietijoje – įtariamas užsikrėtimas omikron varianto koronavirusu atvejis

Vokietijos centrinės Heseno žemės pareigūnai šeštadienį pranešė, kad regione nustatytas pirmas įtariamas užsikrėtimo naujo varianto pandeminiu koronavirusu atvejis.

Jeigu ši informacija bus patvirtinta, toks atvejis būtų pirmasis šalyje.

„Labai tikėtina, omikron variantas jau pateko į Vokietiją“, – per „Twitter“ parašė Heseno socialinių reikalų ministras Kai Klose (Kajus Kliozė), turėdamas omenyje COVID-19 sukeliančio viruso atmainą, pirmąkart aptiktą Pietų Afrikoje.

Anot ministro, įtariamas omikron varianto infekcijos atvejis nustatytas iš Pietų Afrikos atvykusiam asmeniui.

Belgija penktadienį pranešė apie pirmąjį atvejį, kai Europoje buvo patvirtinta pandeminio koronaviruso naujausio varianto infekcija – ji buvo nustatyta iš užsienio grįžusiam nuo COVID-19 nepasiskiepijusiam asmeniui.

Europos Sąjungos sveikatos apsaugos agentūra penktadienį perspėjo, kad omikron varianto keliama grėsmė Europai yra „didelė arba labai didelė“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)