Kovos su terorizmu padalinys ir policija suėmė vyrus ir atliko kratas jų sulaikymo vietose, paskelbė Roterdamo policija.

„Jie įtariami dalyvavimu rengiant teroristinį nusikaltimą. Tyrimas tęsis artimiausiomis dienomis, siekiant nustatyti terorizmo pavojaus pobūdį ir mastą“, - rašoma policijos pranešime.

Gavusi ekstradicijos prašymą iš Nyderlandų, Vokietijos policija Maince suėmė 26 m. vyrą iš Sirijos. Pasak policijos, yra tvirti įtarimai, kad jis dalyvavo ruošiant išpuolį Nyderlanduose.

Nyderlandams pavykdavo išvengti tokių teroro atakų, kurios pastaraisiais metais buvo įvykdytos kaimyninėse valstybėse. Tačiau neseniai būta kelių bandymų surengti išpuolius.

Rugpjūtį Amsterdame 19-metis afganistanietis, turėjęs leidimą gyventi Vokietijoje, peiliu sužeidė du amerikiečius turistus, bet buvo sužeistas kulkų.

Rugsėjį buvo suimti 7 žmonės, rengę didelį išpuolį per renginį Nyderlanduose. Rasta daug medžiagų gaminti bomboms, įskaitant trąšas, kurios tikriausiai būtų panaudotos susprogdinant automobilį.

Birželį du įtariamieji, rengę išpuolius, buvo suimti Roterdame ir Prancūzijoje. 22 ir 28 metų vyrai, kilę iš Maroko, ant Erazmo tilto dainavo kankinystės dainas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)