„Ką tik buvom informuoti, kad įtariamasis suimtas“, – per spaudos konferenciją paskelbė Utrechto policijos viršininkas Robas van Bree.

Policija anksčiau nurodė ieškanti Turkijoje gimusio 37 metų Gokmeno Taniso ir paskelbė jo nuotrauką.

„Likite namuose!“

Kiti liudininkai pasakojo apie „siaubingą“ chaosą, kilusį po šaudymo.

„Kai išėjau iš namo pasižiūrėti, policija man sušuko: „Likite namuose ir pasitraukit iš sodo!“ – AFP sakė pensininkė Yvonne von Rai.

„Staiga pralėkė daug policijos automobilių; išgirdau besileidžiančius du traumų skyriaus sraigtasparnius – buvo tiesiog siaubinga“, – pasakojo netoliese gyvenantis 19-metė sudentė Karlijn Zwinkels.

Prokurorai, policija ir meras ketina daugiau informacijos pateikti per vėliau pirmadienį įvyksiančią spaudos konferenciją.

Dešimtys ginkluotų policininkų tuojau po incidento apsupo pastatą už kelių šimtų metrų nuo įvykio vietos, tačiau neaišku, ar įtariamasis buvo tame pastate.

Policija nurodė mananti, kad apytikriai šaudynių metu tame rajone buvo pavogtas raudonas automobilis „Renault Clio“. Vėliau jis buvo rastas paliktas.

Šaudymo Utrechte aukų padaugėjo iki trijų

Olandijoje trys žmonės žuvo per pirmadienį įvykusias šaudynes Utrechto mieste, nurodė jo meras ir pridūrė, kad tarnybos šį incidentą tiria kaip teroro ataką.

„Šiuo metu galime patvirtinti tris mirtis ir (kad yra) devyni sužeisti, iš jų trys – sunkiai“, - sakoma per tviterį paskelbtame Utrechto mero Jano van Zaneno pranešime.

„Remiamės principu, kad tai yra teroro ataka“, – pridūrė jis.

Nyderlandų premjeras Markas Rutte anksčiau sakė, kad šio incidento teroristinis motyvas „neatmetamas“.

Tuo metu Olandijos policija paskelbė ieškanti Turkijoje gimusio įtariamojo nuotrauką ir perspėjo visuomenę, kad vyras gali būti pavojingas.

„Policija prašo jūsų ieškoti 37 metų Gokmano Taniso (gimusio Turkijoje) dėl šį rytą įvykusio incidento“, – per „Twitter“ nurodė Utrechto policija.

„Nesiartinkite prie jo“, – perspėjo pareigūnai.