„De Telegraaf“ nurodė, kad po susidūrimo baltas „Volkswagen Caddy“ užsiliepsnojo, o jo vairuotojas pabėgo tamsios spalvos automobiliu „Audi“.

Laikraštis paskelbė keletą kadrų iš incidento vaizdo įrašo, nufilmuoto pastato apsaugos kamerų.

Prelimarūs duomenys rodo, kad buvo įvykdyta sąmoninga ataka. Tokios pačios prielaidos laikosi ir leidinio redakcija.

Policija pradėjo įvykio tyrimą.

Praeitą savaitę Amsterdame buvo įvykdytas išpuolis prieš savaitraščio „Panorama“ redakciją.

Premjeras: tai smūgis laisvai žiniasklaidai

Nyderlandų premjeras Markas Rutte antradienį pavadino „smūgiu į veidą laisvajai žiniasklaidai ir Olandijos demokratijai“ paryčiais Amsterdame įvykdytą išpuolį prieš populiaraus laikraščio „De Telegraaf“ redakciją.

Policija nurodė, kad antradienį apie 4 val. vietos (5 val. Lietuvos laiku) krovininio mikroautobuso „Volkswagen Caddy“ vairuotojas dukart taranavo leidybos namų pastatą „Basisweg“ gatvėje. Po to transporto priemonės vairuotojas išlipo, padegė mikroautobusą ir pabėgo jo laukusiu tamsios spalvos automobiliu „Audi“.

Per šį incidentą pastatas buvo smarkiai apgadintas pastatas, bet žmonės nenukentėjo..

M. Rutte sakė, kad kol kas neaišku, kas galėjo surengti šį išpuolį, bet „esame budrūs, o policija daro viską, ką gali, kad sučiuptų užpuoliką ar užpuolikus“.

Laikraščio vyriausiasis redaktorius Paulas Jansenas po šios atakos pareiškė, kad jis ir jo bendradarbiai „nesileis įbauginami“.

„Aišku, kad ne visur turime draugų“, – pridūrė jis.

Policija ieško šio incidento liudininkų.

Šis išpuolis prieš Nyderlandų žiniasklaidos priemones buvo jau antras per trumpesnį nei savaitės laikotarpį. Praeitą ketvirtadienį vienas vyras iššovė prieštankinę raketą į kitą žiniasklaidos organizacijų, įskaitant savaitraštį „Panorama“, pastatą Amsterdamo Sloterdeiko rajone.

Per tą išpuolį žmonės irgi nenukentėjo, o policija sulaikė 41 metų įtariamąjį.

Policijos pranešime sakoma, kad šis vyras yra vietos baikerių gaujos vadeiva.